Obavijesti

News

Komentari 71

Vozač koji je BMW-om na zebri ubio djevojčicu (6): ‘Kajem se, liječim se kod psihijatra‘

Vozač koji je BMW-om na zebri ubio djevojčicu (6): ‘Kajem se, liječim se kod psihijatra‘

Na snimkama nadzornih kamera vještak je vidio da je curica pretrčavala kolnik, a vozač je u vrijeme naleta išao brzinom od 67,9 km/h, nije bilo tragova kočenja...

VIDEO

Zagorac David Kotarski (33) sjeo je na optuženičku klupu Općinskog suda u Novom Zagrebu jer je lanjskog svibnja vožnjom kroz zagrebačko naselje Blato na pješačkom prijelazu ugasio život šestogodišnje Grete M.

- Razumio sam optužbu. Kriv sam. Prije svega još bih jednom želio izraziti sućut obitelji. Teško mi je radi toga. I sam sam obolio te se od tada liječim kod psihijatra. Ne mogu se sjetiti kako je do nesreće došlo. Razmišljam stalno o svemu i kako nisam to mogao vidjeti. Kajem se - rekao je u svoju obranu David Kotarski dok su roditelji malene Grete jedva susprezali emocije.

S obzirom na to da je Rafael Krešić, odvjetnik okrivljenog u spis dostavio medicinsku dokumentaciju iz KB Sestre Milosrdnice i Sv. Ivana gdje je Kotarski liječen sud je naložio njegovo vještačenje kako bi se utvrdila raspravna sposobnost,.

Prema optužnici, Kotarski je 23. svibnja 2019. u 21.05 sati vozio BMW 3 krapinskih oznaka po Karlovačkoj cesti te je nakon što je prošao prometni znak opasnosti kojim je obilježen pješački prijelaz i olako smatrajući da neće ugroziti druge sudionike u prometu, prometu, približio se zebri brzinom većom od dopuštene. Prednjim dijelom auta naletio je na curicu koja je s ocem i sestrom blizankom po zebri prelazila kolnik. Djevojčica je odbačena na poklopac osam godina starog BMW-a a potom i 30-ak metra dalje. Zadobila je stravične ozljede cijelog tijela od kojih je preminula sat vremena kasnije. Tijek rasprave možete pročitati na Jutarnjem Listu.

Na snimkama nadzornih kamera vještak je vidio da je curica pretrčavala kolnik, a vozač je u vrijeme naleta išao brzinom od 67,9 km/h no s obzirom na to da nema tragova kočenja, brzina BMW-a prije nesreće je nepoznata. Prema vještaku, kad je curica počela pretrčavati zebru od auta je bila udaljena 45,1 m i vozač ju je mogao vidjeti zbog dobre osvijetljenosti kolnika i prikočiti jer mu je bio potreban zaustavni put od 36,7 metara. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 71

VIDEO

Užas kod studentskog doma u Zagrebu, jedan mrtav: 'Udario ga je auto, nije mu bilo spasa'
TRAGEDIJA NA CESTI

Užas kod studentskog doma u Zagrebu, jedan mrtav: 'Udario ga je auto, nije mu bilo spasa'

Jedan čovjek je mrtav u naletu automobila nedaleko studentskog doma u Zagrebu. "Hitna je jako brzo stigla, ali nije mu bilo spasa", ispričao nam je Zagrepčanin koji je svjedočio stravičnoj nesreći

Pad Cessne kod Zagreba: Čovjek koji je poginuo bio je vozač Hitne pomoći iz Zaprešića?
NESREĆA U STUPNIČKOM OBREŽU

Pad Cessne kod Zagreba: Čovjek koji je poginuo bio je vozač Hitne pomoći iz Zaprešića?

Riječ je o padu sportskog aviona koji je prevozio padobrance na uvježbavanje skokova s padobranom za natjecanje
Kiša i grmljavinsko nevrijeme i ovog vikenda: Evo što nas čeka
VREMENSKA PROGNOZA

Kiša i grmljavinsko nevrijeme i ovog vikenda: Evo što nas čeka

Do kraja tjedna očekuje nas nestabilno vrijeme, s kišom i grmljavinom. Na snazi je i žuti meteoalarm za dvije regije zbog nevremena