To je to što me zanima!

Vozači pažnja: Od ponedjeljka na snazi nove cijene cestarina

Ovom korekcijom 1482 cijene će se smanjiti, a 846 cijena će se povećati. Cijene su izmjenjene zbog nedostataka HAC-ovog cjenika iz 2004. i ARZ-ovog iz 2008.
Vidi originalni članak

Nove cijene cestarina na autocestama kojima upravljaju Hrvatske autoceste i Autoceste Rijeka-Zagreb od ponedjeljka su u primjeni.

Cijene su izmjenjene zbog nedostataka HAC-ovog cjenika iz 2004. i ARZ-ovog iz 2008. Naime, uočeno je da na nekim dionicama visina cestarine nije razmjerna dužini korištene dionice za skupinu vozila.

Ovom korekcijom 1482 cijene će se smanjiti, a 846 cijena će se povećati.

Od ponedjeljka će tako cestarina za I skupinu vozila na dionici autoceste A1 od Zagreba do Dugopolja iznositi 174 umjesto dosadašnjih 181 kunu. Od Zagreba do Karamatića će se voziti za 222 kune što je jeftinije za šest kuna. S druge strane, dionica autoceste A6 između Zagreba i Rijeke će biti za jednu kunu skuplja pa će koštati 70 kuna, a isto poskupljenje dogodilo se na dionici autoceste A3 između Zagreba i Lipovca. Ta dionica za I skupinu vozila sada košta 122 kune.

Kompletan novi cjenik cestarina može se pogledati ovdje.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • vekizveki 28.04.2014.

    Ni metra više ne vozim po auto-cesti. Čak ni do Karlovca.

  • šiško miško 28.04.2014.

    vozaci paznja! jos malo pa necete imati za gorivo tako da zaboravite na prvo upozorenje!

  • Lindy 28.04.2014.

    srećom pa postoje stare ceste...i tako dođem baš svuda po starim cestama, pa čak i do Ljubljane....ni tamo ne dam za vinjetu...rađe si pojedem i popijem u to ime. jedino što na nekim starim cestama postoje neke mane, tipa: nema crta po cesti, rupa na rupi, putokazi pokazuju suprotan smjer, vode okolnim putem do mjesta umjesto da je najbližim putem....Tko je tu odgovoran?

Komentiraj...
Vidi sve komentare