To je to što me zanima!

Vozačica iz Čakovca naletjela na košutu tešku više od 200 kg

Čakovčanka je Citroenom u četvrtak oko 5 sati kod Slatine naletjela na košutu. Životinja je odletjela u jarak i uginula. Vozačica i dvije suputnice nisu ozlijeđene
Vidi originalni članak

Na vjetrobranskom staklu u sekundi se našlo nešto ogromno i dlakavo, ispričala je vozačica Nevenka Ivanuša iz Čakovca kojoj je ovo prva prometna nesreća u 30 godina vozačkog iskustva.

Nekoliko kilometara od slatinske obilaznice, na izlazu iz sela Kozice vozačica i dvije suputnice doživjele su šok. Na cesti je bilo mračno, a nakon izlaska iz blagog desnog zavoja na automobil srušila se prava grdosija. Košuta, teška više od 200 kg pretrčavala je cestu. U trenu se našla na Citroenu, a potom prevalila na vjetrobransko staklo.

Na cesti se začula škripa kočnica, u automobilu vrisak preplašenih žena. Vozačica Nevenka Ivanuša pribrano je reagirala, a kako se automobil nije kretao brzo, dvadesetak metara nakon mjesta udara, zaustavila je Citroen s desne strane kolnika. Žene nisu ni sanjale što ih je snašlo, a nakon što su izašle iz automobila u desnom jarku vidjele su košutu koja nije davala znakove života.

- U mraku sam u sekundi začula udarac, a na vjetrobranskom staklu primijetila nešto ogromno i dlakavo… Nekakav trup… Bilo je užasno jer u tom trenu ništa nisam vidjela, samo sam zakočila. Još sam u šoku - kaže Nevenka.

Nakon policijskog očevida truplo košute odnijeli su novobukovački lovci. Lovci kažu kako u ovo vrijeme jelenska divljač, poglavito noću, u krdima, a rjeđe pojedinačno, putuje s područja Mađarske prema planini Papuk te da pojava ovakvih kapitalnih primjeraka jelenske divljači nije rijetkost.


Idi na 24sata

Komentari 15

  • zoran_zg 27.01.2012.

    žena je ubojica nevine životinje

  • forrest gump_1 27.01.2012.

    Kakvo je ovo pisanje ??? "Na cesti se začula škripa kočnica, u automobilu vrisak preplašenih žena" , "na automobil srušila se prava grdosija" , "Vozačica Nevenka Ivanuša pribrano je reagirala" 1. Tko je čuo vrisak iz auta i to javio novinaru ? 2. Što znači pribrano reagirati ako ne voziš brzo ? Što bi bilo nepribrano reagiranje u ovoj situaciji ako se gleda situacija kako ju je dočarao novinar ? 3. Ako je pretrčavala cestu kako se onda srušila na automobil ? 4. Kako zna da se zaustavila nakon dvadeset metara kad se iz slike vidi da je auto kraj košute . Znači auto je nakon nesreće vraćan unatrag . Više neću pisati jer djeca u prvom osnovne bolje pišu nego ovaj novinar . Možda da promijeni zanimanje jer s ovakvim člancima posao može zadržat samo ako ima debele ( rodijačke ) veze .

  • zenga2 26.01.2012.

    Prvo košta nema 200 kg , ali do 150 možda kada je bređa do 180 i to mora biti starija.Drugo sada dolazi do izražaja onaj glupi članak zakona, "Vožnja se mora prilagoditi uvjetima na cesti", pogotovo ako ima znak opasnosti "Divljač na putu".I gospođa će biti kriva , a lovačko društvo ima pravo naknade štete, a svoju štetu sama plaća.

Komentiraj...
Vidi sve komentare