To je to što me zanima!

Vozačica u šoku: Skoro sam poginula zbog znaka na cesti

Na križanju na Mostanju, koje se nadovezuje na karlovačku obilaznicu, vozače o kretanju tim dijelom prometnice obavještava znak postavljen na samo tlo
Vidi originalni članak

Zbog prometnog znaka sam u srijedu gotovo poginula, kaže vozačica Marija Vratarić (40) iz Velemerića kod Karlovca koja želi upozoriti vozače, ali i nadležne na opasnost. 

Naime,  ne državnoj cesti D1 na vrlo frekventnom križanju na Mostanju, na ulazu u Karlovac, koje se nadovezuje na karlovačku obilaznicu, vozače o nailaska na cestu s prednosti prolaska i obaveznog zaustavljanja obavještava privremeni znak postavljen na tlo uz stup.  Oni postavljeni na stup su prije dva tjedna oštećeni u prometnoj nesreći i od tada su postavljeni privremeni znakovi koje vozači u koloni niti ne vide.   

Andreja Thomas/24sata

- Kretala sam se "brzom cestom" iz smjera Karlovca i na križanju skretala prema Turnju, trakom koja ima prednost prolaska. Jedan automobil je stao na križanju i propustio me, no njega je u tom trenutku zaobišao kamper stranih registracijskih oznaka i oduzeo mi prednost. Kočila sam svom snagom i nekako uspjela stati u zadnjoj sekundi, ni sama ne znam kako. Potpuno sam obamrla, mislila sam da ću poginuti, a kamper je samo produžio dalje – govori vidno potresena Marija, dodajući da vozač kampera znak vjerojatno nije niti vidio od auta koji se zaustavio da je propusti. 

Andreja Thomas/24sata

O tome je obavijestila policiju gdje su joj kazali da oni tu ne mogu ništa, već će o tome morati obavijestiti Hrvatske ceste koje su nadležne za prometnu signalizaciju na tom križanju.  

Iz Hrvatskih cesta poručuju vozačima da će novi znakovi biti postavljeni na stup u visini od tri metra u petak ili najkasnije u ponedjeljak, te da su privremeni znakovi postavljeni prema svim prometnim propisima o privremenoj regulaciji prometa, a prije samog raskrižja je postavljen i dodatni znak stop koji je vozače na vrijeme obavještavao o obaveznom zaustavljanju.


Idi na 24sata

Komentari 75

  • zvonkod 14.06.2015.

    Ovima što postavljaju prometnu signalizaciju treba provjeriti diplome o završenom fakultetu jer postoji velika mogućnost da su ga kupili . Ili to postavljaju pomoćni radnici !!

  • jozabroz 13.06.2015.

    haha,, pa svakom pametnom vozacu se nemoze dogoit prolijetanje kroz ovakvo raskrsce ako je oprezan prilikom ulaska u raskrsce,,no ako "kasno vidi jer ide prebrzo" to je druga prica,,il mozda da se znak postavi 100metara prije, na zadnjem zavoju, tako da se "vozaci" mogu spremit za raskrsce..ukoliko u tih 100m to ne zaborave..)))

  • ledo1 13.06.2015.

    neznam šta je tu sad takva senzacija i velika vijest znak se vidi sasvim ok a sad što neki jure kroz raskrižje ko da su na brzoj cesti to je druga stvar

Komentiraj...
Vidi sve komentare