To je to što me zanima!

Vozačima kazna i 1000 kn ako ne očiste snijeg s auta

Kažnjivo je voziti sa zaleđenim staklima i snijegom na krovu. Teško se može dokazati da netko nije očistio snijeg sa vozila, poručili su iz policije
Vidi originalni članak

Kazna za vozače koji nisu očistili snijeg sa krova iznosi 1000 kuna. Snijeg se rasprši tijekom vožnje te smeta vozačima iza neočišćenog vozila. Teško se može dokazati da netko nije očistio snijeg sa vozila pa vozači obično prođu bez kazne, rekli su iz policije. Kažnjivo se voziti i sa zaleđenim staklima. Vozače se upozorava da pripreme automobile za zimske uvjete na cesti i da nabave sredstva potrebna za nesmetanu vožnju.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • eurodiesel 21.12.2009.

    ljudi ne nasjedajte...ovo naprosto nije istina....nema kazne za neočišćeni snijeg na krovu...ako netko misli drugačije neka mi to ovdje potkrijepi odredbom, člankom iz nekog zakona ili pravilnika !! Sadašnji zakon naprosto nema takve odredbe....a pravilnik o tehničkim uvjetima vozila na cestama propisuje da vozilo mora imati ispravno (nepuknuto) vjetrobransko staklo!!

  • eurodiesel 21.12.2009.

    i opet da se nadovežem...možda se može provući jedna kazna od 700 kn..i to kažem možda....ali 1000 kuna...to je netko lupetao dobro!!!

  • eurodiesel 21.12.2009.

    hmm....bilo bi dobro da nam je novinar napisao na temelju kojeg zakona i članka...jer ja mislim da je ovo totalna dezinformacija....falilo jutros članaka.... a šef gazi odozgo, ha???

Komentiraj...
Vidi sve komentare