To je to što me zanima!

Pijan vozio 25 km u krivom smjeru, zaustavili ga cestari

Vozaču (45) Mercedesa u policiji su izmjerili 1,61 promil alkohola. Na autocestu A1 je ušao u Zagvozdu, a zaustavili su ga 25 kilometara kasnije. Prošao je dva izlaza
Vidi originalni članak

Pijani Stipe A.(45) iz Sinja ušao je u subotu oko 22.35 sati Mercedesom 190 na autocestu A1 u Zagvozdu te se 25 kilometara vozio u krivom smjeru. Nije izašao s autoceste u Šestanovcu, ni u Blatu na Cetini te je produžio prema Dugopolju. Nije htio stati ni na upozorenja vozača koji su ga sretali na autocesti. U neposrednoj blizini tunela Crna brda zaustavila ga je cestarska ophodnja te su ga zadržali do dolaska policije. Priveli su ga i izmjerili mu 1,61 promil alkohola. 

Zbog izrazito teških okolnosti djela, vožnje u suprotnom smjeru i alkoholiziranosti za upravljačem policija je za njega zatražila maksimalnu novčanu kaznu od 20 000 kuna ili 60 dana dana zatvora za oba djela. Saslušan je nakon policije i kod prekršajnog suca, te je pušten u nedjelju. Postupak se nastavlja redovnim putem.

Kako se doznaje, Stipe je inače profesionalni vozač po zanimanju, a dosad nije imao prekršajnih ni kaznenih prijava. Policija ne zna gdje je bio i zbog čega nije izašao na dva izlaza s autoceste.

- Na izlazu iz Zagvozda već je prije pojačana signalizacija zbog sličnih incidenata i vožnje u suprotnom smjeru. Policija nije uspjela zaustaviti sve vozače koji su se našli u tom prekršaju jer bi uspjeli ranije sići s autoputa. Razlozi tome znali su i prije biti zbog vožnje pod utjecajem alkohola - kazala je Željka Radošević zadužena za odnose sa javnošću PU splitsko-dalmatinske.

Jednom tjedno netko uđe u krivi smjer

Od kada je otvorena autocesta A1 prije tri godine, zabilježeno je više od dvjesto vožnji u suprotnom smjeru na dionici od Zagvozda do Ravče i od Zagvozda do Biska. Većinom ophodnja ne bi ulovila vozače koji su vozili u suprotnom smjeru jer bi sami nakon nekog vremena shvatili da se voze kontra svih, okrenuli se nasred autoceste i nastavili dalje pravim smjerom. Ove godine u blizini čvora Zagvozd na autocestu je ušetao i jedan bik. Srećom, brzo su ga ulovili i izveli s autoceste. 

Kaj je tek pušten promet autocestom A1 znale su biti i do 3-4 vožnje krivim smjerom u danu. Sada ih je po jedna tjedno. Nažalost prošle godine jedna takva vožnja za posljedicu je imala tešku prometnu nesreću u kojoj su poginuli majka i sin. 

Idi na 24sata

Komentari 83

  • Prva Proleterska_1 20.12.2010.

    Zaboravio sam dodati: Sve pijančuge uhvačene sa više od 1.0 promila uz trajno gubljenje vozačke, moraju u slučaju ponovne želje za polaganjem prvo doneti psihiatrijski nalaz , da su normalni. Dobro , daju , daju ali samo jednom. Tako je u EU .

  • Prva Proleterska_1 20.12.2010.

    Napiše se: Mrtvo pijani STIPE A- PUNIM PREZIMENOM iz Sinja ul. TA I TA br. TAJ i TAJ sprat TAJ i TAJ i tako dalje...... Da idimooče još kome biti do članka u novine i reklame. !

  • excalibur_1 20.12.2010.

    Nevjerojatno, a još više čudi to što je riječ o zapovjedniku DVD Sinj koji je javna osoba i nije do sada bio sklon incidentima. Ili je i njega ponijelo predblagdansko raspoloženje. Na svu sreću nitko nije stradao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare