To je to što me zanima!

Vraćen cijeli iznos stipendija isplaćen djeci BiH ministra

Možemo potvrditi da je cjelokupni iznos isplaćenih stipendija navedenih studenata uplaćen u Državni proračun, navodi se u priopćenju Ministarstva
Vidi originalni članak

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak potvrdila je u četvrtak popodne da je cjelokupni iznos isplaćenih stipendija studenata uplaćen u državni proračun, a kako su prije izvijestili mediji, riječ je o stipendijama za studente slabijega socijalno-ekonomskog statusa koje su dodijeljene djeci ministra jednoga bosanskohercegovačkoga kantona.

Podsjetila je kako je takva reakcija slijedila nakon mnogobrojnih medijskih upita vezanih uz isplatu stipendija za studente, a pogotovo nakon reakcije Ministarstva znanosti i obrazovanja kako će se cjelovita dokumentacija proslijediti Ministarstvu unutarnjih poslova na nadležno postupanje. 

Ministrica je prije, zamoljena da komentira slučaj dodjeljivanja stipendija namijenjenih studentima slabijega socijalno-ekonomskog statusa djeci ministra jednoga bosanskohercegovačkoga kantona, rekla da je u tijeku provjera te da će, utvrdi li se da su se davali pogrešni i netočni podatci, sve biti prijavljeno mjerodavnim institucijama.

Riječ je, kako je u srijedu, 1. studenoga prenijela televizija N1, o troje djece ministra unutarnjih poslova Hercegbosanske županije Darinka Mihaljevića.

Ministrica Divjak tada je podsjetila kako je riječ o natječaju od prošle godine, a ne o ovogodišnjem natječaju.

- Natječaj je tek sada otvoren i tu imamo bitno povećanje na deset tisuća stipendija koje su izuzetno važne za sve naše korisnike studente, znači za studente koji su lošijih socioekonomskih uvjeta - rekla je ministrica Divjak.

Kako su Mihaljevići došli do stipendija nije poznato. Naime, u natječaju za stipendije navedeni su sljedeći uvjeti: "Prosječni mjesečni prihodi po članu obitelji ne prelaze 65% proračunske osnovice (2.161,90 kuna) koja se utvrđuje svake godine odgovarajućim propisom (podatke o prihodima Ministarstvo preuzima iz službene evidencije porezne uprave za prvih 6 mjeseci 2016. godine)."

Ministar Mihaljević na naše pozive nije odgovarao, međutim on je ranije potvrdio da su njegova djeca na listi dobitnika ove stipendije, a na pitanje kako su se našli na listi dobitnika stipendije za studente slabijeg imovinskog stanja kazao je da o tome ništa ne zna.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • izzypop 03.11.2017.

    Samo HDZ-ovci treba da žive.Oni su 90 i neke godine prešli u plemstvo,a mi se pretvaramo u kmetove.U toj ratnoj i posljeratnoj krađi hrvatsko proračuna,međunarodne pomoći,karitasa,i i donacija smislili su novu riječ za krađu-SNAŠA SE.Njihova djeca se uhljebljuju,dok studuraju netrebaju gladovati i negdje prati čaše.Posao ih čeka.Hdz je u BiH su podjelili vojnih mirovina bez provjere učešća u ratu,svaki seoski odbornik HDZ je u vojnoj mirovini.(te ljude i njihove obitelji možete vidjeti u redovima za glasanje za hrvatske izbore).Međusobno se povezuju kumstvima-vidjeli u filmovima o mafiji.U crkvi su u prvim redovima,u crkvenim su odborima i brinu za moral b-h hrvata.Poslije misne propovjedi svećenici su uveli gospodine usliši nas za dužnosnike koje vode javne poslove-Ko moli za narod .Ova svita gore sigurno ne.Djeca običnih b-h hrvata pune avione za Irsku,Švedsku,Njemačku.....Ostat će samo adezeovci.njihovi potomci kojima će HERCEG-Bosna biti široka.

  • bubasinter 03.11.2017.

    Hdz dobiva glatko iduce izbore!!! Ma koliko mi sutjeli o tome!!!!!

  • Uragan_1 02.11.2017.

    To ste htjeli i sad kusajte.

Komentiraj...
Vidi sve komentare