Obavijesti

News

Komentari 26

Vraćen cijeli iznos stipendija isplaćen djeci BiH ministra

Vraćen cijeli iznos stipendija isplaćen djeci BiH ministra
1

Možemo potvrditi da je cjelokupni iznos isplaćenih stipendija navedenih studenata uplaćen u Državni proračun, navodi se u priopćenju Ministarstva

VIDEO

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak potvrdila je u četvrtak popodne da je cjelokupni iznos isplaćenih stipendija studenata uplaćen u državni proračun, a kako su prije izvijestili mediji, riječ je o stipendijama za studente slabijega socijalno-ekonomskog statusa koje su dodijeljene djeci ministra jednoga bosanskohercegovačkoga kantona.

Podsjetila je kako je takva reakcija slijedila nakon mnogobrojnih medijskih upita vezanih uz isplatu stipendija za studente, a pogotovo nakon reakcije Ministarstva znanosti i obrazovanja kako će se cjelovita dokumentacija proslijediti Ministarstvu unutarnjih poslova na nadležno postupanje. 

Ministrica je prije, zamoljena da komentira slučaj dodjeljivanja stipendija namijenjenih studentima slabijega socijalno-ekonomskog statusa djeci ministra jednoga bosanskohercegovačkoga kantona, rekla da je u tijeku provjera te da će, utvrdi li se da su se davali pogrešni i netočni podatci, sve biti prijavljeno mjerodavnim institucijama.

Riječ je, kako je u srijedu, 1. studenoga prenijela televizija N1, o troje djece ministra unutarnjih poslova Hercegbosanske županije Darinka Mihaljevića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ministrica Divjak tada je podsjetila kako je riječ o natječaju od prošle godine, a ne o ovogodišnjem natječaju.

- Natječaj je tek sada otvoren i tu imamo bitno povećanje na deset tisuća stipendija koje su izuzetno važne za sve naše korisnike studente, znači za studente koji su lošijih socioekonomskih uvjeta - rekla je ministrica Divjak.

Kako su Mihaljevići došli do stipendija nije poznato. Naime, u natječaju za stipendije navedeni su sljedeći uvjeti: "Prosječni mjesečni prihodi po članu obitelji ne prelaze 65% proračunske osnovice (2.161,90 kuna) koja se utvrđuje svake godine odgovarajućim propisom (podatke o prihodima Ministarstvo preuzima iz službene evidencije porezne uprave za prvih 6 mjeseci 2016. godine)."

Ministar Mihaljević na naše pozive nije odgovarao, međutim on je ranije potvrdio da su njegova djeca na listi dobitnika ove stipendije, a na pitanje kako su se našli na listi dobitnika stipendije za studente slabijeg imovinskog stanja kazao je da o tome ništa ne zna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina