To je to što me zanima!

Vratile se hladnoće: U Otočcu -16 stupnjeva, minus i u Splitu

U Splitu je u 7 sati ujutro izmjeren -1 stupanj, a u Dubrovniku živa na termometru popela se do tek jednog stupnja iznad nule. U Zagrebu je izmjereno od -4 do -10
Vidi originalni članak

Hrvatska se u ponedjeljak probudila u jednom od najhladnijih jutra u ovom razdoblju. Najniža temperatura, čak minus 16 izmjerena je u sedam sati u Otočcu, dok je u Gospiću bilo -15. U Čakovcu je, pak, izmjereno -13 stupnjeva Celzijusa. 

U glavnom gradu bilo je ipak nešto 'toplije'. Od -4 na Griču, -7 u Maksimiru, te -10 nu zračnoj luci Pleso. Čak se i Split 'probudio' u minusu, bilo je minus jedan stupanj, a u Dubrovniku živa na termometru popela se do tek jednog stupnja iznad nule. 

S druge strane, 'najveća' temperatura u sedam sati je zabilježena je u Rovinju, i to tek pet stupnjeva Celzijusa. Ostatak Hrvatske 'smjestio' se između tih temperatura. 

I tijekom dana temperatura će biti između minus jedan i dva, a u istočnom dijelu malo toplije, do četiri stupnja. 

Snijeg će padati od utorka do četvrtka 

Danas poslijepodne će se početi oblačiti u cijeloj Hrvatskoj, ali se ne očekuju oborine tijekom dana. No, u noći na utorak dolazi novi val pogoršanja. U unutrašnjosti će početi padati snijeg koji će jačati kako će padati. Na Jadranu se, pak, očekuje kiša. 

I do 50 cm novog snijega

U Gorskom kotaru, Lici i Hrvatskom zagorju može se očekivati i deblji snježni pokrivač, a smirivanje vremena dolazi tek u četvrtak,a do tada bi moglo, podsjetimo, ponegdje moglo biti i do 50 centimetara novog snježnog pokrivača

Idi na 24sata

Komentari 40

  • kako da ne 11.02.2013.

    socijalan snijeg..kakva država takav snijeg :)

  • putnik964 11.02.2013.

    starije generacije su uvijek govorile da ako nema jake i prave zime, nema ni ljeta pravog...

  • krnjevo 11.02.2013.

    Evo, narode, da vas malo razveselim, u Rijeci lijeno pada gusti snijeg, a na blakonu mi +3...

Komentiraj...
Vidi sve komentare