To je to što me zanima!

Vratili se u Černobil: Snimili su medvjede nakon 100 godina

Istraživači su postavili 40 kamera u zaštićeno područje te su otkrili kunu zlaticu, risa, srnu i mnoge druge životinje koje ponovno počinju naseljavati 'zonu smrti'
Vidi originalni članak

Nadzorne kamere koje su u Černobilu postavili istraživači, snimile su smeđe medvjede koji u zaštićenoj zoni nisu viđeni već 100 godina, prenosi RT. 

- Nagađalo se da su i prije živjeli ovdje, no koliko mi znamo nitko nema fotografski dokaz o tome, kazao je Mike Wood sa Sveučilišta u Salfordu koji vodi projekt. 

U zaštićenoj zoni postavili su 40 kamera koje su snimile i kunu zlaticu, risa, srnu i mnoge druge životinje koje ponovno počinju naseljavati takozvanu zonu smrti. 

Nakon eksplozije u reaktoru četiri černobilske nuklearne elektrane u travnju 1986., 110.000 ljudi iseljeno je iz radijusa od 30 kilometara, a to je područje zapečaćeno. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • mama2misa 03.12.2014.

    Baš sam htjela komentirati kako nisu viđeni već 100 godina a nesreća je bila 1986 ali vidim da je to več netko komentirao...Osobno ne vjerujem da radiacije više nema jer i atomska bobmba koja je pala puno prije još uvijek otavlja posljedice za sobom u Hirošimi....

  • Velečasni 1 03.12.2014.

    Reaktor je u sarkofagu a kiše ispiru teren od radijacije.Možda je vrijeme dekontaminacije mnogo kraće nego kako je rečeno? Možda životinje njuše mogućnost življenja na nekom području?

  • Behemot 02.12.2014.

    Možda je samo velik kao medvjed jer tamo medvjeda nema već 100 godina. Radijacija uzrokuje nekontrolirani rast, možda se radi o zečevima ili miševima koji su mutirali a kad se okrene vidiš mu crvene oči i luđački pogled! O da ..

Komentiraj...
Vidi sve komentare