To je to što me zanima!

Vrdoljak i Miljenić sve riješili: Projekt Trg pravde ide dalje

Projekt bi trebao zaživjeti krajem 2019. ili početkom 2020. godine, a početak realizacije očekuje se sredinom 2015. godine, kada bi trebala krenuti 'prva lopata'
Vidi originalni članak

Nakon sukoba na relaciji ministarstva gospodarstva i pravosuđa oko gradnje Trga pravde, Vlada je usvojila zaključak o njegovom načinu provedbe i financiranja. 

Zaključkom se zadužuje Centar za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija za završetak postupka javnog nadmetanja i nastavak projekta javno-privatnog partnerstva. 

Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) zadužen je za pokrivanje troškova budućeg zakupa, a sredstva za to osigurat će se prodajom nekretnina i iz drugih sredstava, dok će Ministarstvo pravosuđa osigurati pokrivanje troškova održavanja i režijskih troškova

Do početka realizacije rješavat će papirologiju

Projekt bi trebao zaživjeti krajem 2019. ili početkom 2020. godine, a početak realizacije očekuje se sredinom 2015. godine, kada bi trebala krenuti „prva lopata“. Do tada će se odraditi posao vezan za papirologiju i projektiranje. 

U Banskim dvorima kažu da oko ovog projekta nije bilo sukoba ministara, a cijeli problem je nastao jer je Ministarstvo pravosuđa krivo procijenilo da neće imati novaca za taj projekt.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • japanokinez 04.10.2013.

    Povrača mi se od vaših projekata. Kako vas maknuti sve redom sa scene i konačno započeti prave projekte koji počinjo za 30 minuta????? Ne smijem psovati ali da smijem sve te vaše projekte u nazad 22 godine bi poslao u trista PM.

  • dipsy2010 04.10.2013.

    Ma tko bi rekao da je u Hrvatskoj i dalje recesija i da Mr. Linić ide opet u "shopping" po lovu. Gradi se, kupuju se automobili, pametni telefoni, zavjese .... Ma ova je država raj što se potrošnje tiče. Šteta što ne troše svi nego samo 'siromasi' sa Markova trga.....

  • Halo Bing, kako brat 04.10.2013.

    Ja sam, pod vjerovali ili ne ZA gradnju trga pravde. Zapravo otoka pravde. Najbolje Golog otoka zbog najmanje troškova. Ali pod jednim uvjetom. Zbog isplativosti odnosno opravdanosti troškova, da sudovi rade non-stop na procesuiranju i osuđivanju pretvorbenih i ostalih pljački, te korupcije u proteklih 20-tak godina (moreš si mislit, ali ajde). U tom slučaju bili bi potrebni i novi zatvori i revitalizacija golog otoka. To se može napravit modelom JPP (javno privatno partnerstvo) Jedini problem, ko bu tzo sve poslal na robiju? Zato predlažem uvoz satnije sudaca i bojne policajaca iz Kine..

Komentiraj...
Vidi sve komentare