To je to što me zanima!

Vrdoljak: Ne postoji šansa za suradnju HNS-a s HDZ-om

Vrdoljak podsjeća da je njegova stranka prava rekla "'ne' ovakvom sastavljanju Vlade", rekla je da ide u oporbu, da su pred njom unutarstranački izbori na kojima će definirati ciljeve
Vidi originalni članak

Središnji odbor HNS-a predložio je kandidate za vodeće funkcije u stranci i za sada je jedini kandidat za predsjednika stranke Ivan Vrdoljak, koji je na konferenciji za novinare nakon sjednice otklonio mogućnost suradnje HNS-a i HDZ-a. 

"Ne postoji ni najmanja šansa našeg sudjelovanja", odgovorio je Vrdoljak novinarima upitan za mogućnost koaliranja HNS-a i HDZ-a, a odnose dviju stranaka nije želio komentirati jer oni, kaže, ne postoje. 

Vrdoljak podsjeća da je njegova stranka prava rekla "'ne' ovakvom sastavljanju Vlade", rekla je da ide u oporbu, da su pred njom unutarstranački izbori na kojima će definirati ciljeve.

HNS će, ističe, biti stranka centra s građanskim predznakom, oslonac onima koji žele dobar život u Hrvatskoj, rast gospodarstva.

"Pitajte HDZ kad će se promijeniti da možemo uopće sjesti za stol", rekao je Vrdoljak te poručio da ekstremizam i populizam ne smiju biti prevladavajući elementi društva. 

Saboru stranke, sazvanom za 16. travnja, Središnji odbor je za predsjednika HNS-a predložio Vrdoljaka, za zamjenika predsjednika Predraga Štromara, potpredsjednike Anku Mrak Taritaš i Srđana Gjurkovića, a za predsjednika Središnjeg odbora Matiju Posavca.

Na Saboru stranke kandidate za najviše funkcije može predložiti i šest županijskih organizacija, dvije regionalne ili deset posto izaslanika s pravom glasa. 

"Sto ljudi može predložiti dodatne kandidate za te dužnosti", precizirala je aktualna predsjednica HNS-a Vesna Pusić. 

Vrdoljak je jedini kandidat za predsjednika HNS-a, a hoće li se još netko kandidirati, vidjet će se, kaže Pusić i navodi kako bi Središnji odbor, da je "bilo inzistiranja" na kandidaturi kroz to tijelo, vjerojatno to prihvatio.

"Danas smo napravili mali korak za čovječanstvo, ali veliki za hrvatsku politiku - kroz mirni, konsenzualni proces vodimo tranziciju HNS-a iz jedne generacije u drugu. U vremenu u kojem dominira sukob, HNS promiče suradnju", rekla je Pusić. 

Aktualna predsjednica HNS-a kaže da će nakon Sabora stranke ostati "čvrsto" u političkom životu i HNS-a i Hrvatske, s razlikom da će manje biti na terenu. 

Zadovoljna je postignutim u 20-ak godina dugoj političkoj karijeri u vrhu stranke. Hrvatska se, navela je, jako promijenila na bolje, sve vrijednosti za koje se HNS zauzimao postale su opća mjesta u društvu, s dva zastupnika stranka je narasla na deset, sa pet tisuća članova na više od 40.000.

"Svi su se napori isplatili", zaključila je Pusić. 

Idi na 24sata

Komentari 56

  • crvenokosaa 14.03.2016.

    HNS-ovci zbilja misle da su jaki i da su nešto, a zapravo su cista nula

  • crvenokosaa 14.03.2016.

    Kao da HNS treba HDZ-u

  • homo homini lupus est 13.03.2016.

    Oh Bože, kakav luzer i redikul...pa druže Vrdoljak tko te je uopće pozvao, tko želi suradnju sa tobom i Pusićkom...aj probudi se!

Komentiraj...
Vidi sve komentare