To je to što me zanima!

Vrdoljak o razdjelnicima: Oni razdjeljuju, ne mogu uštedjeti

Imam osjećaj da sam možda pustio u primjenu, a da se nije dovoljno educiralo vlasnike zgrada. To je jedini detalj koji je možda trebalo iskorigirati, rekao je Vrdoljak
Vidi originalni članak

Bivši ministar gospodarstva i jedan od glavnih kandidata za novog predsjednika HNS-a, Ivan Vrdoljak, za medije je nedavno izjavio da je "zeznuo" kod obvezne ugradnje razdjelnika topline na radijatore u zgradama. 

Tijekom gostovanja u Studiju 4 na HRT-u, Vrdoljak se predomislio i izjavio kako nije rekao da se "zeznuo". 

- Ja sam uvijek govorio da samo u zadanim okolnostima napravili najbolje za građane. U mom mandatu smo uspjeli pojeftiniti plin, uspjeli smo pojeftiniti električnu energiju, kako je bilo nemoguće pojeftiniti toplinsku, a morali smo poštivati neke direktive, napravili smo neki dugotrajni proces da bi došli u konačnici kroz 5,6,7 godina do potpune liberalizacije tržišta. Ovo su prvi koraci i to su efekti tih koraka - naglasio je Vrdoljak. 

Što se tiče samih razdjelnika, Vrdoljak kaže da je on rekao da se možda trebala raditi edukacija.

- A to ne znam je li bila moja obveza ili nečija druga. Imam osjećaj da sam možda pustio u primjenu, a da se nije dovoljno educiralo vlasnike zgrada. To je jedini detalj koji je možda trebalo iskorigirati, ali to možemo sada učiniti ili sutra, ali opet mora doći do nekih promjena da bi došlo do liberalizacije tržišta, ali nemojte zaboraviti, toplinska energija nije poskupjela. Nije poskupjela u težim okolnostima, a to je bio moj cilj - ne poskupjeti. Imali smo izbor kalorimetar, koji je koštao 10.000 kn ili razdjelnike, gdje sama riječ govori da razdjeljuje, ne može uštedjeti - rekao je Vrdoljak.

Idi na 24sata

Komentari 89

  • bajica1009 17.03.2016.

    Jednostavnim hrvatskim rijećnikom ovaj jede govna, nije znao i ne zna ni danas ništa o razdjelnicima, razdjelnici su dobra odluka koja dobrom dijelu korisnika donosi značajne uštede konkretno meni je prepolovljena a koristim ih ČETIRI godine svako u ovoj zemlji može provjeriti moje riječi kod toplinara. Pa ovi što pljuju mogu se direktno obratiti pod uvjetom da su korisnici a ne pusti pisci i pljuvači bez posla. Toplinari su trebali da je ovaj znao pravu problematiku ostati bez određenih lihvarskih nameta tako u SLAVONSKOM BRODU za stan od 64 kvadrata naplaćuju mjesečno 140,00 kn FIKSNI TROŠKOVA ( servis opreme i stanica, troškovi poslovanja itd) koje im je omogućila vlada HDZ-a 2008. godine iako se ti troškovi trebaju nalaziti u cijeni energente-topla voda (sanitarna-grijanja). Tako prizilazi da imate stan i da u njemu nitko ne stanuje i nekoristi nikake usluge Toplinara godišnje morate isplatiti više od 2.000,00 kn iako ne koristite njišta. Upravo tu leži problem jer je toplinar već osiguran od možebitnog gubitka jer ako ne utrošite niti jedan impuls-kaloriju plačate kao da ste utrošili 30% isporučene energije, tako da je ostalo pitanja zašto plačamo fiksni trošak i zašto u ljeti neplačamo recimo pola cijene, naravno Vrdoljak i ovi iz HERE nemaju pojma o tome a kamo li da to objasne potrošačima.

  • cudak 1 17.03.2016.

    legalna pljačka od strane države i njezinih pomagača

  • Bass 17.03.2016.

    Razdjelnici razdjeljuju to da svaki stan placa grijanje po potrosnji,nema vise placanja po kvadraturi.. Bio sam u puno zgrada ljudima je temperatura u stanu 27c i onda se cude velikim racunima,drze otvorene prozore itd.Kuca se grije na 20-22c(d.boravak, spavace sobe na 18c...) kad se rastrosni gradani po stanovima nauce grijati normalno i promjene svoje stare navike imati ce i manje racune..Nekima koji paze i pridrzavaju se svih uputa za koristenje cijena grijanja pala je sa 1000kn na 300-400kn i takih ima puuno samo ti ljudi nisu tako glasni...Neki su dok su bili na placanju po kvadraturi placali manje nego sto bi trebali susjeda je placala 700kn za 80kvadrata stana,a grijala na 26-28c sad placa 1300kn, a ja i mnogi drugi imamo manje grijanja i to poprilicno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare