Obavijesti

News

Komentari 89

Vrdoljak o razdjelnicima: Oni razdjeljuju, ne mogu uštedjeti

Vrdoljak o razdjelnicima: Oni  razdjeljuju, ne mogu uštedjeti
1

Imam osjećaj da sam možda pustio u primjenu, a da se nije dovoljno educiralo vlasnike zgrada. To je jedini detalj koji je možda trebalo iskorigirati, rekao je Vrdoljak

VIDEO

Bivši ministar gospodarstva i jedan od glavnih kandidata za novog predsjednika HNS-a, Ivan Vrdoljak, za medije je nedavno izjavio da je "zeznuo" kod obvezne ugradnje razdjelnika topline na radijatore u zgradama. 

Tijekom gostovanja u Studiju 4 na HRT-u, Vrdoljak se predomislio i izjavio kako nije rekao da se "zeznuo". 

- Ja sam uvijek govorio da samo u zadanim okolnostima napravili najbolje za građane. U mom mandatu smo uspjeli pojeftiniti plin, uspjeli smo pojeftiniti električnu energiju, kako je bilo nemoguće pojeftiniti toplinsku, a morali smo poštivati neke direktive, napravili smo neki dugotrajni proces da bi došli u konačnici kroz 5,6,7 godina do potpune liberalizacije tržišta. Ovo su prvi koraci i to su efekti tih koraka - naglasio je Vrdoljak. 

Što se tiče samih razdjelnika, Vrdoljak kaže da je on rekao da se možda trebala raditi edukacija.

- A to ne znam je li bila moja obveza ili nečija druga. Imam osjećaj da sam možda pustio u primjenu, a da se nije dovoljno educiralo vlasnike zgrada. To je jedini detalj koji je možda trebalo iskorigirati, ali to možemo sada učiniti ili sutra, ali opet mora doći do nekih promjena da bi došlo do liberalizacije tržišta, ali nemojte zaboraviti, toplinska energija nije poskupjela. Nije poskupjela u težim okolnostima, a to je bio moj cilj - ne poskupjeti. Imali smo izbor kalorimetar, koji je koštao 10.000 kn ili razdjelnike, gdje sama riječ govori da razdjeljuje, ne može uštedjeti - rekao je Vrdoljak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.