News

Komentari 89

Vrdoljak o razdjelnicima: Oni razdjeljuju, ne mogu uštedjeti

Vrdoljak o razdjelnicima: Oni  razdjeljuju, ne mogu uštedjeti

Imam osjećaj da sam možda pustio u primjenu, a da se nije dovoljno educiralo vlasnike zgrada. To je jedini detalj koji je možda trebalo iskorigirati, rekao je Vrdoljak

Bivši ministar gospodarstva i jedan od glavnih kandidata za novog predsjednika HNS-a, Ivan Vrdoljak, za medije je nedavno izjavio da je "zeznuo" kod obvezne ugradnje razdjelnika topline na radijatore u zgradama. 

Tijekom gostovanja u Studiju 4 na HRT-u, Vrdoljak se predomislio i izjavio kako nije rekao da se "zeznuo". 

- Ja sam uvijek govorio da samo u zadanim okolnostima napravili najbolje za građane. U mom mandatu smo uspjeli pojeftiniti plin, uspjeli smo pojeftiniti električnu energiju, kako je bilo nemoguće pojeftiniti toplinsku, a morali smo poštivati neke direktive, napravili smo neki dugotrajni proces da bi došli u konačnici kroz 5,6,7 godina do potpune liberalizacije tržišta. Ovo su prvi koraci i to su efekti tih koraka - naglasio je Vrdoljak. 

Što se tiče samih razdjelnika, Vrdoljak kaže da je on rekao da se možda trebala raditi edukacija.

- A to ne znam je li bila moja obveza ili nečija druga. Imam osjećaj da sam možda pustio u primjenu, a da se nije dovoljno educiralo vlasnike zgrada. To je jedini detalj koji je možda trebalo iskorigirati, ali to možemo sada učiniti ili sutra, ali opet mora doći do nekih promjena da bi došlo do liberalizacije tržišta, ali nemojte zaboraviti, toplinska energija nije poskupjela. Nije poskupjela u težim okolnostima, a to je bio moj cilj - ne poskupjeti. Imali smo izbor kalorimetar, koji je koštao 10.000 kn ili razdjelnike, gdje sama riječ govori da razdjeljuje, ne može uštedjeti - rekao je Vrdoljak.

Najčitaniji članci