To je to što me zanima!

Vrdoljak: Trebam dva mandata da riješim bespravnu gradnju

Ministar vjeruje da će se rejting HNS-a popraviti kada građani osjete efekte njihova rada, krajem ove i početkom sljedeće godine. Pao je zbog vođenja teških resora
Vidi originalni članak

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak kazao je da će mu trebati dva mandata kako bi riješio problem bespravne gradnje. U intervjuu za Business.hr objasnio je da prvo moraju zaustaviti, a onda sanirati stanje.

- Pokušat ćemo uvesti kontrolu prostora cijele Hrvatske satelitskim snimkama jer nemamo dovoljno inspektora. Ne znam koliko bi to koštalo, no nadam se da ćemo to realizirati iduće ili najkasnije 2014. godine - rekao je Vrdoljak.

Pričao je i o projektu energetske obnove zgrada i zašto je on podbacio:

- Morali smo izmijeniti nekoliko zakona i pravilnika, donijeti nove uredbe. Možda u svemu tome građevinske tvrtke nisu bile dovoljno informirane - kazao je i dodao kako ipak smatra da projekt nije podbacio te da će se program dorađivati.

Ministar vjeruje i da će se rejting HNS-a popraviti kada građani osjete efekte njihova rada, krajem ove i početkom sljedeće godine.

>>> Cijeli intervju pročitajte u Business.hr-u

Idi na 24sata

Komentari 44

  • vferari 11.08.2012.

    Vrijeme je da se krene sa nečim opipljivim što je jako interesantno za naročito mlade građane.Radi se o izgradnji stanova za najam sa mogućnošću otkupa.Nevidim kakva je tu potrebna filozofija to nije legalizacija objekata parajlijama već pomoć mladim porodicama.Treba se donesti odluka raspisati natječaj izraditi liste i to je to.Što se tiče srestava ili privatno partnerstvo s državom ili krediti eu koje će ustvari vraćati stanari kroz stanarinu.Jednim potezom građevinari će imat zaposlenost mlade porodice stanove vlada podršku.Međutim čini se da u Čačičevoč hns nešto ne štima oni imaju te resore i ako ne krenu Milanović treba mjnjat ministra graditeljstav u koliko konačno ne krenu u realizaciju.

  • JosipPavlić 10.08.2012.

    sada se vadite na teške resore, kaj ste tražili to ste dobili

  • AntonTrdić 09.08.2012.

    pardon tri godine sam mislio

Komentiraj...
Vidi sve komentare