To je to što me zanima!

Vrdoljak: Legalizirat ćemo što možemo, ostalo ćemo srušiti

Ministar Ivan Vrdoljak je posjetio nelegalno izgrađena naselja Sirobuja i Glavičica. Tijekom boravka nije se javio gradonačelniku Kerumu jer je ''došao u inspekciju''
Vidi originalni članak

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak posjetio je u utorak splitsko naselje Sirobuja koje je cijelo nelegalno izgrađeno. Ministar je najavio kako će za plan legalizacije objekata biti različite cijene, odnosno slavonska sela, urbane sredine te oni koji su izgradili vile s apartmanima na plaži neće imati istu cijenu. Rekao je kako cijene neće biti visoke kao što se pričalo.

 - Legalizirat ćemo sve što se može, a što se ne može srušit ćemo - rekao je Vrdoljak. Tijekom svog posjeta Splitu nije se javio gradonačelniku Željku Kerumu jer je, kako je kazao, došao u grad sa svojom građevinskom inspekcijom.

''Rušit ćemo sve sagrađeno nakon 21. lipnja 2011.''

Hrvatska je snimljena 21. lipnja 2011. Legalizirat ćemo ono što su vlasnici do tada gradili, rekao je ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak.

Tamo gdje su poslije gradili bez dozvole, dodao je ministar, neće biti tolerancije.

- Prije ili kasnije takve ćemo objekte srušiti - odlučan je bio u Pirovcu ispred gradilišta koje su zatvorili inspektori.

- Skidanje ovog pečata i nastavak gradnje je kazneno djelo. Nije to igra. Ljudi misle da smiju graditi bilo što u bilo kojem trenutku. Nije baš tako. U građevinskom području treba samo predati dokumentaciju i zatražiti dozvolu i može se legalno graditi - objasnio je.

Vrdoljak je posjetio bespravno naselje Glavičica, koje se počelo formirati prije 30-ak godina. Vlasnici objekata, njih oko 150, pokrenuli su legalizaciju vikendaškog naselja uz potporu lokalne samouprave.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • JerkoKC 28.03.2012.

    Legalizirat ćete vi svoje i vaših podobnika,a sirotinji budete rušili kao i Dropulička.

  • mazaluna 28.03.2012.

    Opet će srušiti onima koji neće dati mito,Na Čiovu pored naših legalnih vikendica stoje dvije ogromne kuće tik do mora ,bespravno izgrađene .vlasnik je naš čova iz Njemačke i svaki puta plati i ništa.One tamo stoje več više od 10 godina.E,baš me zanima jer nam je to pred nosom,ali sigurno sam da neće srušiti i da će legalizirati.

  • Baki333 28.03.2012.

    Kaj on prica, bolje nek se pobrine da se pojednostavi izdavanje gradjevnih dozvola a ne da te deru ovlasteni arhitekti i ostala banda. U Austriji plan gradnje more napravit svaki gradjevinski poduzetnik cijena nacrta 300 eura, 150 eura taksa na opcini i mores gradit. Kad se zato pobrine nece bit vise crne gradnje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare