Obavijesti

News

Komentari 14

Vrdoljak: Legalizirat ćemo što možemo, ostalo ćemo srušiti

Vrdoljak: Legalizirat ćemo što možemo, ostalo ćemo srušiti
7

Ministar Ivan Vrdoljak je posjetio nelegalno izgrađena naselja Sirobuja i Glavičica. Tijekom boravka nije se javio gradonačelniku Kerumu jer je ''došao u inspekciju''

VIDEO

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak posjetio je u utorak splitsko naselje Sirobuja koje je cijelo nelegalno izgrađeno. Ministar je najavio kako će za plan legalizacije objekata biti različite cijene, odnosno slavonska sela, urbane sredine te oni koji su izgradili vile s apartmanima na plaži neće imati istu cijenu. Rekao je kako cijene neće biti visoke kao što se pričalo.

 - Legalizirat ćemo sve što se može, a što se ne može srušit ćemo - rekao je Vrdoljak. Tijekom svog posjeta Splitu nije se javio gradonačelniku Željku Kerumu jer je, kako je kazao, došao u grad sa svojom građevinskom inspekcijom.

''Rušit ćemo sve sagrađeno nakon 21. lipnja 2011.''

Hrvatska je snimljena 21. lipnja 2011. Legalizirat ćemo ono što su vlasnici do tada gradili, rekao je ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak.

Tamo gdje su poslije gradili bez dozvole, dodao je ministar, neće biti tolerancije.

- Prije ili kasnije takve ćemo objekte srušiti - odlučan je bio u Pirovcu ispred gradilišta koje su zatvorili inspektori.

- Skidanje ovog pečata i nastavak gradnje je kazneno djelo. Nije to igra. Ljudi misle da smiju graditi bilo što u bilo kojem trenutku. Nije baš tako. U građevinskom području treba samo predati dokumentaciju i zatražiti dozvolu i može se legalno graditi - objasnio je.

Vrdoljak je posjetio bespravno naselje Glavičica, koje se počelo formirati prije 30-ak godina. Vlasnici objekata, njih oko 150, pokrenuli su legalizaciju vikendaškog naselja uz potporu lokalne samouprave.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa