To je to što me zanima!

Vreće pune ljudskih kostiju iz bolnice našli na otpadu

Iz Opće bolnice Vinkovci potvrdili su kako je riječ o kostima iz njihove bolnice te je pokrenuta istraga. Kosti potječu od prije Domovinskog rata
Vidi originalni članak

Djelatnici vinkovačkog komunalnog poduzeća Nevkoš nemalo su se iznenadili kada su, razvrstavajući otpad pristigao u kontejneru iz vinkovačke bolnice, pronašli četiri crne PVC vreće u kojoj su bile dvije ljudske lubanje i kosti. Ubrzo je na odlagalište otpada Petrovačka dola u Vukovaru došla policija i istražni sudac koji su obavili očevid. Utvrđeno je da su kosti ljudske.
- Kontejner je dovezen iz vinkovačke bolnice još 20. siječnja. Crne vreće bile su unutra i kosti su se rasule kada smo bagerom razgrtali otpad. Strašno je uopće razmišljati o tome čije su to kosti, od kada su i odakle u smeću. Razumio bih još da su to neki amputirani udovi, ali lubanja! Tko bi amputirao lubanju - užasnut je Nikola Stanić, voditelj projekta sanacije otpada Petrovačka dola.
- Ljudske kosti na otpadu je ozbiljan prekršaj bez obzira od kada datiraju. Netko možda još i danas traži te ljude. Pretpostavljamo za sada da se radi o kostima koje datiraju iz vremena prije Domovinskog rata. Kosti su prevezene na odjel patologije gdje će se nastojati točno utvrditi iz kojeg su vremena - rekla je kratko istražna sutkinja Nevenka Zeko. U vinkovačkoj bolnici, pak, vrlo neozbiljno odgovaraju na užasno otkriće.
- Kosti su u kontejner, čini se, doista ubačene u našoj bolnici no, trenutno ne znamo o čemu se radi. Proveli smo internu istragu pa i sami istražujemo kako je to moguće. Za sada jedno mogu reći da su kosti iz vremena od prije Domovinskog rata, a za ostalo moramo čekati policijsko izvješće - rekao je pomoćnik ravnatelja bolnice u Vinkovcima dr. Krunoslav Šporčić.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • diki 22.01.2009.

    Svako da su odvezi u Vinkovačku bolnicu,jer te su kosti i bačene s patalogije iste bolnice. Zašto bi se netko drugi s njima zanimao kada ovi iz Vinkovaca znaju čije su kosti, jedino ako ih zahvati kolektivna zaboravljivost, a što će se na kraju i destiti. Sramota za cijelu boilnicu.

  • user_3340 22.01.2009.

    Jel su te kosti odvezli na patologiju u Vinkovačku bolnicu ili?

  • 25sat 22.01.2009.

    sramota !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare