To je to što me zanima!

Vrh HDZ-a odlučio je poslati Kosor na stegovni postupak

Članovi Predsjedništva HDZ-a stigli su u središnjicu stranke gdje je u podne počela sjednica na kojoj je jedna od točaka dnevnog reda sudbina Jadranke Kosor
Vidi originalni članak

Članovi Predsjedništva HDZ-a stigli su u središnjicu stranke gdje je u podne počela sjednica na kojoj je jedna od točaka dnevnog reda sudbina Jadranke Kosor, odnosno pitanje njezina članstva u stranci. Kako neslužbeno doznajemo, svi članovi Predsjedništva složili su se sa slanjem Jadranke Kosor na stegovni postupak, osim potpredsjednika stranke Drage Prgometa i Davora Ive Stiera.

Prgomet  je uoči sjednice rekao da se sve nesuglasice i nesporazumi u stranci trebaju rješavati dogovorom i kompromisom te da pluralizam mišljenja treba njegovati.

Član Predsjedništva Božidar Kalmeta rekao je da ne treba nikoga sankcionirati zbog medijskih istupa, ali da stranka mora funkcionirati tako da se stav stranke izražava na isti način bez obzira na različitost mišljenja pojedinaca. 

Karamarko: Više neću komentirati ovaj slučaj

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je da je Predsjedništvo odlučilo da se slučaj Jadranke  Kosor prosljeđuje Visokom časnom sudu.

- Odluka nije bila jednoglasna. Bila su dva glasa protiv, ali vam neću otkriti tko je to bio i neću uopće više komentirati ovaj slučaj jer je to vrlo osjetljiva tema - rekao je Karamarko. 

Dodao je kako će se Visoki časni sud vjerojatno sastati za 10-ak dana. 

Što se tiče drugih tema, Predsjedništvo je razgovaralo o pripremama za lokalne izbore. Karamarko je rekao da se stil funkcioniranja stranke promijenio i da će o mogućim koalicijama odlučivati ekipa na terenu. 

Stegovni postupak tražila zagrebačka organizacija stranke

Predsjedništvo HDZ-a danas je odlučivalo hoće li protiv svoje bivše šefice Jadranke Kosor pokrenuti stegovni postupak pred Visokim časnim sudom. Pokretanje stegovnog postupka zatražila je zagrebačka organizacija stranke jer je Kosor, kako tvrde, svojim javnim nastupima nanijela štetu HDZ-u, prenosi HRT.

Tek kada Predsjedništvo stranke da odobrenje, Visoki časni sud može sazvati sjednicu. Član protiv kojeg je podnesen zahtjev može se žaliti na odluku Suda, a Predsjedništvo odlučuje hoće li odluku prihvatiti, preinačiti ili odbiti. 

Među stegovnim mjerama koje se mogu izreći su ukor, oduzimanje stranačke dužnosti, ali i uvjetno i bezuvjetno isključenje iz stranke. 


Idi na 24sata

Komentari 224

  • Zdenkica 22.02.2013.

    Tog Karamarka treba izbaciti iz stranke, momentalno, uvukao se u HDZ-j da ga uništi, nema dar govora ,nesposoban, izgleda plašljiv, Jadranka sve prijavi koji su korumpirani, budi čvrsta i nedaj se, ovo je demokracija, svaki ima pravo svoje mišljenje iskazati

  • strapacoza 22.02.2013.

    kad je jadranka bila na čelu stranke, bilo je - da jadranka, svakako jadranka, svi smo za tebe jadranka, tako je jadranka..., a sada su promijenili ploču. ni to više nije u modi. danas vladaju diskete...

  • vujec 22.02.2013.

    Časni sud kradezea-NAJVEČI CRNI HUMOR kod nas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare