Obavijesti

News

Komentari 224

Vrh HDZ-a odlučio je poslati Kosor na stegovni postupak

Vrh HDZ-a odlučio je poslati Kosor na stegovni postupak
14

Članovi Predsjedništva HDZ-a stigli su u središnjicu stranke gdje je u podne počela sjednica na kojoj je jedna od točaka dnevnog reda sudbina Jadranke Kosor

VIDEO

Članovi Predsjedništva HDZ-a stigli su u središnjicu stranke gdje je u podne počela sjednica na kojoj je jedna od točaka dnevnog reda sudbina Jadranke Kosor, odnosno pitanje njezina članstva u stranci. Kako neslužbeno doznajemo, svi članovi Predsjedništva složili su se sa slanjem Jadranke Kosor na stegovni postupak, osim potpredsjednika stranke Drage Prgometa i Davora Ive Stiera.

Prgomet  je uoči sjednice rekao da se sve nesuglasice i nesporazumi u stranci trebaju rješavati dogovorom i kompromisom te da pluralizam mišljenja treba njegovati.

Član Predsjedništva Božidar Kalmeta rekao je da ne treba nikoga sankcionirati zbog medijskih istupa, ali da stranka mora funkcionirati tako da se stav stranke izražava na isti način bez obzira na različitost mišljenja pojedinaca. 

Karamarko: Više neću komentirati ovaj slučaj

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je da je Predsjedništvo odlučilo da se slučaj Jadranke  Kosor prosljeđuje Visokom časnom sudu.

- Odluka nije bila jednoglasna. Bila su dva glasa protiv, ali vam neću otkriti tko je to bio i neću uopće više komentirati ovaj slučaj jer je to vrlo osjetljiva tema - rekao je Karamarko. 

Dodao je kako će se Visoki časni sud vjerojatno sastati za 10-ak dana. 

Što se tiče drugih tema, Predsjedništvo je razgovaralo o pripremama za lokalne izbore. Karamarko je rekao da se stil funkcioniranja stranke promijenio i da će o mogućim koalicijama odlučivati ekipa na terenu. 

Stegovni postupak tražila zagrebačka organizacija stranke

Predsjedništvo HDZ-a danas je odlučivalo hoće li protiv svoje bivše šefice Jadranke Kosor pokrenuti stegovni postupak pred Visokim časnim sudom. Pokretanje stegovnog postupka zatražila je zagrebačka organizacija stranke jer je Kosor, kako tvrde, svojim javnim nastupima nanijela štetu HDZ-u, prenosi HRT.

Tek kada Predsjedništvo stranke da odobrenje, Visoki časni sud može sazvati sjednicu. Član protiv kojeg je podnesen zahtjev može se žaliti na odluku Suda, a Predsjedništvo odlučuje hoće li odluku prihvatiti, preinačiti ili odbiti. 

Među stegovnim mjerama koje se mogu izreći su ukor, oduzimanje stranačke dužnosti, ali i uvjetno i bezuvjetno isključenje iz stranke. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 224
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...