To je to što me zanima!

Vrhovni sud podigao kaznu Roku Šimcu s četiri i pol na šest godina za silovanje u Podstrani

Osuđen je jer je 2012. iskoristio tešku alkoholiziranost žrtve te joj je nanio osobito teške i po život opasne ozljede
Vidi originalni članak

Vrhovni sud prihvatio je žalbu državnog odvjetnika i preinačio presudu Županijskog suda u Splitu Roku Šimcu u odluci o kazni. Ne navodeći identitet optuženika, Vrhovni sud priopćio je da su povisili jedinstvenu kaznu prvostupanjskog suda s četiri i pol na šest godina za spolni odnošaj bez pristanka i nanošenje teških ozljeda.

Šimac je osuđen jer je 2012. iskoristio tešku alkoholiziranost žrtve zbog koje ona nije bila u stanju izraziti pristanak niti odbijanje. Žrtva je zadobila osobito teške i po život opasne ozljede, a život joj je spašen hitnom medicinskom intervencijom.

ZLOČIN U PODSTRANI Otac nestalog sumnjivca za silovanje: 'Bojim se najgoreg. Nikad si to nije mogao oprostiti'

- Vrhovni sud smatra da prvostupanjski sud nije primjereno cijenio okolnosti o kojima ovisi vrsta i mjera kazne. Pravilno je cijenjeno izraženo žaljenje, smanjena ubrojivost, neosuđivanost prije i poslije djela te optuženikova mladost (u vrijeme djela imao je 20 godina - op. a.). Međutim, podcijenjen je značaj otegotnih okolnosti - navodi sud u obrazloženju, opisujući njegovu 'bestijalnost i bešćutnost' kojima je nanio žrtvi teške ozljede.

Te trajne posljedice za žrtvu su unakaženje uz upitnu fertilnost i očekivani trajni poremećaj probave.

- Optuženikovo ponašanje je odraz egoizma i agresije - ističu.

TRAŽE GA VEĆ TRI DANA Roko Šimac, kojeg su osudili zbog 'tuluma iz pakla', nestao uoči odluke Vrhovnog suda

Dodaju da mu je trebao biti određen istražni zatvor budući da je ovom drugostupanjskom presudom osuđen na kaznu zatvora težu od pet godina. U kaznu mu se uračunava vrijeme provedeno u istražnom zatvoru od 17. studenog 2012. do 9. siječnja 2013. godine.

Uoči sjednice Vrhovnog suda Roko Šimac je nestao. Njegov nestanak prijavljen je policiji 15. listopada, no, kako su nam potvrdili, pronađen je 26. listopada te se više ne vodi u evidenciji nestalih osoba. Sjednica Vrhovnog vijeća bila je tri dana kasnije, 29. listopada.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • nenno77 06.11.2020.

    dal znaju ti suci kolko bi on dobio u Americi?e da mu samo trećinu te kazne dosude dobio bi dvije doživotne,tolko o našem sudstvu.

  • evaroso123 06.11.2020.

    Tesku alkoholiziranost??...da je to u pitanju ne bi se moga maknit ...to je u pitanju teska droga lsd ..kaj god....a 6 godina...izuzetno premalo.....to je pokusaj ubojstva, silovanja , izivljavanja... unakazenja..itd. 6 godina..??a znamo kako psihopati glume u zatvoru dobrice..za 3 godine je vani kak ti zbog dobrog vladanja..i bio je miran tih i povucen.

  • Luna777 06.11.2020.

    Monstrum, više je zaslužio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare