To je to što me zanima!

Vrhovni sud potvrdio presudu: Mladića ubio nehotice u lovu

Vrhovni sud potvrdio je presudu Dinu Dragičeviću (25) da je nehotice izazvao smrt vršnjaka Damira Šuće na Vidovoj gori na Braču u kolovozu 2007. godine
Vidi originalni članak

Vrhovni sud potvrdio je presudu Županijskog suda u Splitu Dinu Dragičeviću (25) da je nehotice izazvao smrt vršnjaka Damira Šuće na Vidovoj gori na Braču u kolovozu 2007. godine. Kazna mu je povećana s dvije na 2 i pol godine zatvora. Radilo se o ponovljenom suđenju. U prvom postupku Dragičević je bio osuđen na 10 godina za ubojstvo vršnjaka s kojim se do smrti učestalo družio. Ovom odlukom Vrhovnog suda prihvaćena je teza obrane da je Šuća stradao u lovu na divlje svinje, i to dok je dodavao pištolj Dragičeviću preko ramena koji je slučajno pritisnuo obarač i pogodio nesretnog mladića u sljepoočnicu.  

Zorislav Šuća, otac stradalog mladića, pokušavao je dokazati kako se radilo o ubojstvu, te da je na poprištu bila još jedna osoba. Dragičević je pobjegao s oružjem s mjesta nesreće, te je s trajekta za Split bacio pištolj u more. Dragičević je odslužio veći dio kazne u pritvoru za vrijeme trajanje istrage.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • _l_ 22.10.2014.

    stari sumnja u ubojstvo ali nema dokaza

  • Behemot 21.10.2014.

    Da li je mladić bio na detektoru laži? Jer baciti pištolj na pučini, bježati, to sve zvuči kao mafijaško ubojstvo, ili dilersko, a ne kao nesretni slučaj ..

  • Prva Proleterska 21.10.2014.

    U lovu na divlje svinje sa pištoljem . Od kada je pištolj lovaćko oružje ? E moje sudije . Da je kojim slućajem upucan osom ili strelom , vi bi došli do zakljućka , da je vodovodna cijev sama opalila !

Komentiraj...
Vidi sve komentare