To je to što me zanima!

Vrhunac toplinskog vala: Danas idemo i do 40 stupnjeva, evo koji će gradovi biti najtopliji

Za gotovo cijelu Hrvatsku sutra je upaljen crveni meteoalarm zbog ekstremnih vrućina. Najtoplije će biti u središnjoj Dalmaciji i dalmatinskoj Zagori gdje je moguće da temperature budu i više od 40 stupnjeva
Vidi originalni članak

Toplinski val stigao je u Hrvatsku, a temperature su se u petak penjale i do 38 stupnjeva.  Najtoplije je bilo u Kninu i Rijeci gdje je izmjereno 38 stupnjeva, u Osijeku, Pazinu, Slavonskom Brodu i Županji 37. 

U subotu dolazimo do vrhunca toplinskog vala, a temperature će u većini Hrvatske ići preko 35 stupnjeva. Mjestimično će se penjati i do 40 stupnjeva, a ponegdje u Dalmaciji i Zagori moguće će i prijeći 40 stupnjeva, prognoza je meteorologinje Branke Ivančan Picek.

Noć s petka na subotu i subote na nedjelju bit će teška i nepodnošljiva, a temperatura se na Jadranu neće spuštati ispod 25 stupnjeva.

DHMZ je za sutra upalio crveni alarm za tri regije: riječku, karlovačku i zagrebačku regiju. Zagreb će, prema podacima DHMZ-a, u iduća tri dana mjeriti 36 stupnjeva, Sisak 35, Karlovac 36, Osijek 32, Knin 35, Vinkovci 35, Vukovar 33, Varaždin i Koprivnica 33, Zadar 34, Požega 36, Slavonski Brod 39…

U subotu poslijepodne i navečer dolazi i manja količina vlažnog zraka koji će dodatno otežati podnošenje vrućina.

Zbog ekestremnih vrućina dolazi i do velike suše, a vodostaji su sve niži. 

Za gotovo cijelu Hrvatsku sutra je upaljen crveni meteoalarm zbog ekstremno visokih temperatura. Kako se zaštititi po velikim vrućinama pročitajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 65

  • picuskin 23.07.2022.

    Turisti su i kod kuće mogli biti u sobi

  • Slagerfest 23.07.2022.

    Opet preljevanje iz supljeg u prazno.Dajte nam neke prave vijesti vise.Puno se toga desava u svijetu svaki dan a vi pricate o prognozi na naslovnici!!

  • iskra21 23.07.2022.

    Vi koji pišete da je to normalno ste neobrazovani, to nije normalno da traje u nedogled s tolikim temp. Pogledajte što kažu meteorolozi, to je posljedica globalnog zatopljenja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare