To je to što me zanima!

Vrijeđate hrabrog Filipinca? Radije naučite nešto od njega

Neke ksenofobne horde usuđuju se prozivati ga da je došao Hrvatima uzimati radna mjesta, da su zbog takvih kao što je on naši mladi otišli put Njemačke i Irske, poručuju mu nek se vrati otkud je došao... Zastrašujuće.
Vidi originalni članak

Pisali smo nedavno u ovoj kolumni o valu mržnje, ksenofobije i rasizma koji se širi Hrvatskom. I pisat ćemo opet. Sve dok toj neprihvatljivoj i opasnoj pojavi ne stanemo na kraj, kao društvo i pojedinci. Jer kako ostati ravnodušan nakon situacije u kojoj Filipinac Bienvenido Alivio, vozač autobusa u Hrvatskoj, spasi djecu iz tog gorućeg autobusa, a nakon toga na društvenim mrežama i portalima krenu komentari koji dižu želudac, stvaraju toliko snažno razočaranje da skoro fizički boli, i nameću neizbježno pitanje – u što smo se to pretvorili?

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 16

  • samocenzura 23.01.2024.

    po cemu je on hrabar izgorio autobus do kraja sto je cetvero dice izveo iz busa.

  • Mima Šiš iz ocat boce 23.01.2024.

    Prvo su nasi otisli pa je on dosao jer nije imao tko raditi. Ne krade covjek radno mjesto nikome jer da se ijedan Rvat (ili netko tko se tako osjeca) javio za posao, ni jedan stranac ne bi mogao dobiti priliku. Nasi bi ljudi bili neobrazovani i bogati - kao oni iz 90tih koji su se u privatizacijama obogatili ili pojedini politicari/lokalni serifi koji nemaju 3 razreda osnovne skole, a zgrnuli bogatstvo. Posebno mladez koja se ugleda na mafijase i nogometase, bitno je da se voze bijesni auti i da se ekipa casti, a sto je u pozadini nikoga nije briga jer sve oko sebe sto vide u ovoj drzavi je da cilj opravdava sredstvo. Ovom covjeku koji je spasio djecu uvelike riskirajuci sebe i svoju sigurnost kapa dole. Neovisno o nacionalnosti, vjeri, boji koze - to je gospodin covjek i mozemo biti ponosni da je dosao bas u Hrvatsku. Neka mu daju ekspresno drzavljanstvo da dovede i svoju djecu jer ako ih odgaja kako je on odgojen, cijela obitelj moze nas i nasu djecu nauciti toliko toga. Svaka cast covjece, a svi koji se skravaju iza tipkovnica i nadimaka moze vas biti sram. Pomolite se Bogu da vase dijete ne bude sljedeci put u nekom od nasih prastarih autobusa koji se pale, kvare, otkazuju dijelovi ili ne dao Bog ako budu da ovakav covjek pomogne i njima.

  • IP MAN 23.01.2024.

    Zbog ovakvih plaće neće nikad rasti jer oni rade i za minimalac a i manje od toga. I sad zašto bi poslodavac platio 1500€ neto nekome našem kad ih ima koji će radit taj isti posao možda i bolje za 500/700€ i bit redovit na poslu i šutit i bit zadovoljan. Bar je takva situacija kod nas u Italiji. S Bangladešima i ostalim strancima. Tako da bi bilo najbolje spustit rampu migrantima. To je samo moje mišljenje I molit se Bogu da se ne nastane kao ovdje u Italiji. Jer ovdje su Talijani postali stranci u svojoj zemlji. Oni sami to govore.

Komentiraj...
Vidi sve komentare