To je to što me zanima!

Vrkić ugostio Thompsona: 'Da ne kažu da imam predrasude'

Nije nikakva usporedba, ali primio sam u Gradu predsjednika Stjepana Mesića i predsjednika Ivu Josipovića, a evo sada i Thompsona, kaže osječki gradonačelnik
Vidi originalni članak

Marko Perković Thompson će održati koncert u utorak navečer u 20 sati u osječkoj dvorani Gradski vrt, a proslavit će se tako Dan neovisnosti. Prijepodne ga je primio osječki gradonačelnik Ivica Vrkić

'Thompson je tu jer lijepo pjeva o mojoj Hrvatskoj'

- Veseli me što je Thompson baš danas u Osijeku, a došao je jer lijepo pjeva o mojoj Hrvatskoj i to je dovoljan razlog. Želim pokazati da je ovaj grad sve otvoreniji i da nema predrasuda. Bez ikakvih smo kompleksa ranije ovdje govorili o gradnji džamije, o antifašizmu. Nije nikakva usporedba, ali primio sam u Gradu predsjednika Stjepana Mesića i predsjednika Ivu Josipovića, a evo sada i Thompsona – izjavio je Vrkić, prenosi Večernji list

Pojedine je novinare zanimalo je li gradonačelnik čuo za glasine kako će navodno 'grupa HDSSB-ovaca doći na koncert s ustaškim obilježjima, i to prema nalogu iz Mostara', a kako bi se umanjio cijeli događaj. 

- Nisam to čuo i ne želim vjerovati da bi se to moglo dogoditi. No, ako bi se dogodilo, to je usmjereno protiv nove gradske uprave, a nikako protiv Marka Perkovića Thompsona, a zato što neki ne shvaćaju da su izgubili izbore – komentirao je.  

Oštro su te glasine opovrgnuli iz HDSSB-a. 

- Hrvatska ima malo psihijatara za takve izjave i tvrdnje! Za koncert sam čuo samo preko plakata, nema nikakvog organiziranog odlaska na njega, ako netko želi ići, ići će sam – odvratio je čelnik HDSSB-a Vladimir Šišljagić, dodajući kako je predsjednik Gradskog vijeća Osijeka (Anto Đapić, nap.a.) "poznati mjerač kukuruza". 

'Promičemo ljubav prema čovjeku, prijatelju, domovini...'

Thompson je za večeras najavio pravi spektakl, a deseti je to koncert aktualne turneje. Stiže na njega nakon nastupa u Beču. Prodano je već oko 3500 ulaznica. 

- Promičemo vrijednosti kao što su ljubav prema čovjeku, prijatelju, domovini, obitelji i sve one na kojima je ovaj narod podignut. Nisam često na prijemima kod političara, ima puno ljudi koji se sustežu i imaju predrasude, a gradonačelnik je pokazao onu ljudsku stranu – istaknuo je Thompson. 

Thompson donirao 12.000 kuna vrijedan uređaj KBC-u Osijek

Glazbenik je donirao 12.000 kuna vrijedan uređaj Klinici za pedijatriju KBC-a Osijek. Riječ je o pulsnom oksimetru za praćenje vitalnih funkcija kod djece s poremećajima disanja. - Dežurna ambulanta hitnog prijema ima stotinjak pacijenata dnevno i nije imala takav uređaj, već smo ga morali posuđivati s odjela, što je veliki problem bio – zahvalila je Silvija Pušeljić, v.d. pročelnice Klinike za pedijatriju. 

Policija će snimati publiku prije, za vrijeme i nakon koncerta

Pod povećalom će biti koncert Marka Perkovića Thompsona večeras u Osijeku. Policija je izvijestila kako će snimati publiku prije, za vrijeme i nakon koncerta

- Obavit će se audio snimanje i fotografiranje javnog skupa, sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima - najavili su iz PU osječko-baranjske.

Idi na 24sata

Komentari 167

  • dac11 09.10.2013.

    Nije mi nikako jasno, da Vrkic nije primio Thompsona pljuvali bi ga, a pljujete ga i kada ga je primio. Nije da mi je Vrkic simpatican, ali dajte se vise odlucite sto mislite. Sto se Thopsona tice.... niko mu ne moze prigovoriti da nije domoljub, ali trebao je neke kontroverze sto ga prate rascistiti...

  • sestro 09.10.2013.

    kakav god je a dobar je u usporedbi s onima koji ga pokušavaju prikazati lošim(inače ne slušam njegovu glazbu) ali je bolji od yusipovića milančeta pupovca pusića i sl yugofila te ljubitelja udbe koji mu sve to i smještaju..jer djecu oko njega partija ne uspjeva indoktrinirati pa im je to trn u oku..ako je ponekad i pogriješio događa se..a koliko puta su drugari pogriješili..na stotine puta i?..čovijek je barem dokazani domoljub..a udba će i dalje smještati i jelenima manipulirati..to im je posao a vrkiću svaka čast..što više takvih političara..možda ga vrkić razumije jer je i on bio branitelj..

  • ParlevuFranse 09.10.2013.

    Thompson se fino ugojio, ostario, sjed, star čiča. Ako tako nastavi ne gine mu moždani ili infarkt. A priča se da voli i popiti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare