To je to što me zanima!

Vrkić najbolji u prvom krugu: Za 14 dana protiv Ivane Šojat

LOKALNI IZBORI Aktualni gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić u prvom je krugu osvojio najviše glasova. HDZ-ova Ivana Šojat sa 17 posto glasova ušla je u drugi krug
Vidi originalni članak

U drugom krugu za dva tjedan sučelit će se nezavisni Ivan Vrkić i Ivana Šojat iz HDZ-a. Aktualni gradonačelnik Osijeka u prvom je krugu osvojio 37,05 posto glasova, dok je HDZ-ova kandidatkinja osvojila 17,07 posto glasova. 

- Ja sam zadovoljan, ali to je prvo poluvrijeme. Velika zahvalnost mojim sugrađanima koji su prepoznali ono što sam radio u prvom mandatu, kazao nam je aktualni gradonačelnik Osijeka.

Rajko Ostojić je iz stožera Anke Mrak Taritaš pozdravio uspjeh Ivice Vrkića i predvidio da će u drugi krug ući kao vodeći.

- Dva kandidata koja podupiremo - Ivica Vrkić u Osijeku ulazi u drugi krug kao prvi, a Mrak Taritaš kao druga. Ovo je rezultat koji mi očekujemo i mislim da ćemo imati čak tri gradonačelnika od četiri velika grada - naglasio je.

U izborima za Gradsko vijeće koalicija čiji je nositelj Ivan Vrkić, HNS-SDP-HSS-ANU, osvojila je najviše glasova. U vijeće će i HDZ, Most, HDSSB, Biraj Bolje, Anto Đapić te Nezavisna kandidacijska lista nositeljice Danijele Lovoković.

U borbi za mjesto župana Osječko-baranjske županije moglo bi doći do smjene. Nakon što su obrađena sva biračka mjesta HDZ-ov Ivan Anušić osvojio je 36,19 posto, a u drugom krugu sučelit će se s dosadašnjim županom, nezavisnim Vladimirom Šišljagićem koji je osvojio 28,34 posto glasova.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • nijetebriga 22.05.2017.

    E da nije toliko starncica i koalicije sa njima ne bi ni Vrkic isa u drugi krug.. Nema se cime hvalit.. HDZ izadje sam i dobije 13 gradova (opcina i zupanija)..

  • ursuss 21.05.2017.

    samo kad nisu pobjedili hdz ili sdp.....

  • emaOs 21.05.2017.

    Na istoku stare priče, na zapadu ništa novo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare