To je to što me zanima!

Vučić najavio novo naoružanje: 'Najmoćnije oružje Srbije dosad'

Srbija se naoružava novim oružjem. Vučić je nakon završene vojne akcije u subotu najavio da će Srbija imati najmoćnije oružje do sada, dok će vojska i dalje osnaživati svoje jedinice i letjelice...
Vidi originalni članak

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije izjavio je sinoć na Pasuljskim livadama nakon završene vojne vježbe Vojske Srbije, da je vojska države koja je sada na čelu, mnogo snažnija. 

Najavio je i nabavku borbenih bespilotnih letjelica Bayraktar od Turske.

- Tražio sam u razgovoru od prije dva dana od predsjednika Turske Erdogana Bayraktare i dobio obećanje da ćemo ih preko reda moći kupiti i uvrstiti u oružje Vojske Srbije - rekao je Vučić. 

Nadodao je da će vojska i dalje morati osnaživati helikopterske jedinice i bespilotne letjelice odnosno dronove. 

Kako on kaže, Vojska Srbije ima bespilotne letjelice Vrabac, CH92 manje razorne moći te će morati nabaviti i letjelice CH95 veće razorne moći. 

Najavio je da će u utorak ili srijedu biti predstavljanje novog naoružanja koje će biti najmoćnije oružje koje je Srbija ikada imala. 

- U utorak ili srijedu dobrodošli ste da vidite ponos srpske vojske - kaže Vučić. 

Odgovorio je i na pitanja novinara te za francuske medije koji prenose da je Srbija zainteresirana da kupi 12 novih borbenih aviona tipa Rafalei, kaže da već godinu dana pregovaraju s njima o tome.

- Pregovaramo već godinu dana o kupovini 12 novih Rafalea, a pregovaramo s još jednom zemljom o kupovini 12 polovnih Rafalea - kaže. 

Nadodao je da se razgovara i o trećoj varijanti , takozvanoj kombiniranoj lovačko-bombarderskoj avijaciji i da je riječ o tri zemlje, kao i da se pojavljuju i nove zemlje, i da je konkurencija velika.

 

Idi na 24sata

Komentari 106

  • MIRCE 11.04.2022.

    ovde mnogi pominju herojstv o srce u junaka i muda ,a to se videlo u prvom i drugom svetskom ratu jedini koji su tad imali muda su Srbi

  • antunsb2 10.04.2022.

    svim ljudima dobre volje sretan dan državnosti

  • miske83 10.04.2022.

    To oruzje nije upereno protiv nikoga,nebojte se necemo vas napasti

Komentiraj...
Vidi sve komentare