To je to što me zanima!

Vučić o optužnici protiv pilota: 'Nadam se da će zločinici biti kažnjeni, oni su ubijali djecu'

Ja nemam problem s tim da sam vam kriv za sve na svijetu, za mene je tih osam zaklopljenih očiju veća svetinja od svih napada na mene i državu koju vodim i na moju obitelj i sve drugo, rekao je Vučić
Vidi originalni članak

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentirao je optužnice protiv hrvatskih pilota. Poručio je kako je ponosan "da je netko imao hrabrosti poslije 27 godina tražiti odgovornost za ubijenu srpsku djecu i ubijene srpske starce, posebice za ubijenu srpsku djecu, ta djeca su imala 7, 9, 11 i 13 godina kada su pobijena na Petrovačkoj cesti, ta djeca nisu počela živjeti". 

Poručio je kako nitko nema ništa protiv Hrvata. 

SUGOVORNICI Potvrdili optužnicu Srbije protiv hrvatskih pilota: Što dalje

- Ima protiv zločinaca koji su ubili djecu, ja nemam problem s tim da sam vam kriv za sve na svijetu, za mene je tih osam zaklopljenih očiju veća svetinja od svih napada na mene i državu koju vodim i na moju obitelj i sve drugo, jer ako nismo u stanju da zaštitimo djecu i formalno i materijalno i pravno, onda ne trebamo postojati kao država, ne zaslužujemo postojati kao država - poručio je Vučić. 

- Nadam se da će zločinci odgovarati, oni koji su stvarno ubijali djecu i proglašavani poslije za junake - zaključio je, prenosi N1

PROTIV ČETVORICE PILOTA Ministarstvo o optužnicama za pilote: 'Nismo dobili informaciju o potvrđivanju optužnica'

Podsjetimo, Apelacijski sud u Beogradu potvrdio je prvu optužnicu srpskog tužiteljstva protiv četvorice časnika hrvatskog ratnog zrakoplovstva za ratne zločine počinjene u "Oluji" dogovorenoj na sastanku vojnog i političkog vodstva Hrvatske na Brijunima 31. srpnja 1995., prenijela je u subotu novinska agencija Tanjug.

Ministarstvo pravosuđa i uprave RH priopćilo je u subotu kako od nadležnih srbijanskih tijela nije zaprimilo službenu informaciju o podizanju ili potvrđivanju optužnica protiv četvorice pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koje srbijanska strana navodno tereti za počinjenje ratnih zločina na području Bosne i Hercegovine.

SUDIT ĆE IM U ODSUSTVU? U Srbiji potvrđena optužnica protiv četvorice časnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva

 

- Prilikom donošenja bilo kakvih odluka Vlada Republike Hrvatske voditi će računa o državnim interesima i najboljim interesima osoba protiv kojih srbijanska strana, suprotno međunarodnim pravima i običajima, pokreće kaznene postupke - priopćilo je ministarstvo.

Idi na 24sata

Komentari 122

  • dahvaul 22.08.2022.

    Kaj je čobasti a nemaš muda podizati optužnice protiv Nata kaj su vas usred Srbije naguzili i izrokali .Znaš da imamo nesposobne političare pa dižeš tu frku iako po meni na to ne bi uopće reagirao ali bi zato digao optužnicu protiv tebe na podizanje oružane bune protiv suverene Hrvatske.

  • petarpan242 21.08.2022.

    vučiću, rade čubrilo te pozdravlja, i molim te da pročitaš kako su se razvijale ratne operacijije-odnosno tko je kriv za sva s-anja na ovim područjima.

  • future79 21.08.2022.

    Koliko vasuh pilota ima što su sijalu smrt od Slovenije, Hrvatske i BiH..??

Komentiraj...
Vidi sve komentare