To je to što me zanima!

Vučić o pitanju Kosova: Sada smo između 'čekića i nakovnja'

Catherine Ashton nam je rekla da pregovora više nema. Pritisci su bili neviđeni. Jedan visokopozicionirani političar mi je rekao: "Nemate izbora", objasnio je Dačić
Vidi originalni članak

Glavni srpski pregovarač s Prištinom Ivica Dačić izjavio je medijima u Srbiji da je utorak, do kada moraju odgovoriti Catherine Ashton pristaju li na ponuđeno u Bruxellesu, dan "D" za Srbiju.

- Catherine Ashton rekla nam je da više nema pregovora. Pritisci su bili neviđeni. U jednom trenutku visokopozicionirani političar sa zapada rekao mi je: "Vi ste sami, nemate izbora". Dakle, međunarodna je zajednica na strani Prištine, a mi smo ostavljeni da se sami borimo. U ovom trenutku ne mogu vam reći kakav će biti naš odgovor jer će se državni vrh ponovno dogovoriti o tome - rekao je Dačić beogradskom tabloidu Alo!.

Prvi potpredsjednik srbijanske vlade Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija u iduća tri do četiri dana mora "odlučiti između dva podjednako katastrofalna rješenja – prihvatiti ili odbiti vrlo loše rješenje za Kosovo". 

- Nalazimo se između čekića i nakovnja - rekao je Vučić sinoć za RTS. 

Kosovski premijer Hashim Thaçi izjavio je da, neovisno o sadašnjim teškoćama u dijalogu Beograda i Prištine, postupak ne može biti proglašen okončanim ili neuspjelim te izrazio nadu da će "Beograd prihvatiti realnost i samim time i sporazum".

Idi na 24sata

Komentari 49

  • patrolla 05.04.2013.

    Dobili ste veliku srbiju. Ali imate jedan problem , a to je što je cijelu možete obići sa pet litara benzina ili dizela u rezervoaru. Ali to nije sve, bit će još uštede kad se Vojvodina odvoji. Onda će te moći i piješke obići " veliku srbiju " ČESTITAM. hahhahahha

  • patrolla 05.04.2013.

    Trazli ste gledajte srbi VELIKA ALBANIJA priznajte kosovo ne gubite energiju, pazite vojvodinu u skoro cete vidjeti to sto ste trazili veliku srbiju -40% ili vise teritorije

  • Capafiori 04.04.2013.

    Između čekića i nakovnja? Kako da ne Vučiću. Vi ste sada u stadiju odlučivanja da li ćete postati ljudi željni mira, ili oni koji su željni krvi. Vrijeme je da potpišete taj sporazum i idete "kući", onoj koja je ostala Srbiji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare