To je to što me zanima!

Vučić u Sarajevu: 'Došao sam kao prijatelj, želimo surađivati'

Aleksandar Vučić se susreo s predsjedavajućim Vijeća ministara Vjekoslavom Bevandom, članovima Predsjedništva BiH. Posjetio je Opću bolnicu i džamiju
Vidi originalni članak

Kako je i najavio, novoizabrani premijer Srbije Aleksandar Vučić prvo je posjetio Sarajevo. Susreo se s predsjedavajućim Vijeća ministara Vjekoslavom Bevandom, članovima Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem i Željkom Komšićem, ministrom vanjskih poslova Zlatkom Lagumdžijom, i posjetio Opću bolnicu kojoj je donirao vrijedan stol za zagrijavanje novorođenčadi. Nakon susreta, Vučić je prošetao Sarajevom. 

- Došao sam u posjet BiH kao prijatelj i kao netko tko predstavlja zemlju koja poštuje teritorijalni integritet BiH, poštuje Republiku Srpsku i Daytonski sporazum - kazao je Vučić.

Posjetio je Begovu džamiju koja ga je, kaže, oduševila. Ispred džamije ga je jedan od građana dočekao s transparentom 'Vučiću nikada nećeš ujediniti RS i Srbiju'. Vučić se nije obazirao na transparent, a nije ni svratio da se napije vode s Baščaršije što je jedan od običaja prilikom posjeta Sarajevu.

Potom se uputio prema nedavno postavljenom spomeniku papi Ivanu Pavlu II. i Katedrali, nakon čega je otišao put Saborne pravoslavne crkve gdje su ga pored crkvenih velikodostojnika dočekali i vjernici. 

-Srbija je naša sveta zemlja, naša majka! Nama Srbija uvijek pomaže! - kazala mu je jedna od prisutnih vjernica.


Idi na 24sata

Komentari 36

  • 14.05.2014.

    Aj kam in pis tu maj Balkan kolegs.

  • korisnicko ime je zauzeto 14.05.2014.

    novi lider balkana...

  • Mustafa Aga 14.05.2014.

    Nije lako gradjanima Srbije...Intelektualno najslabija partija je zasela na vlast...

Komentiraj...
Vidi sve komentare