To je to što me zanima!

Vujčić: Čeka nas pad BDP-a od 0,6%, a i 2015. će biti slaba

Rast mogu pokrenuti samo investicije, a za njih su potrebne strukturne reforme na poboljšanju poslovne i investicijske klime, ponovio je općepoznatu stvar Vujčić
Vidi originalni članak

Guverner HNB-a Boris Vujčić pozvao je političke stranke da se počnu natjecati u poduzimanju gospodarskih mjera i programa koji bi zemlju izvukle iz recesije umjesto da se vode politikom lakog osvajanja glasova. 

- I nakon šest godina recesije cjelokupnim domaćim političkim spektrom prevladava miopičan cilj lakog osvajanja glasova, nad ciljem stvaranja efikasne, otvorene, fleksibilne ekonomije, koja je u stanju stvarati dovoljno radnih mjesta. Od pomoći nije ni struktura političkog sustava u kojoj su izbori gotovo svake godine - poručio je guverner s konferencije Zagrebačke burze i mirovinskih fondova u Rovinju.

Kazao je kako nas u šestoj godini recesije čeka pad od 0,6 posto, a predviđa da će i sljedeća godina biti slaba. 

- Rast mogu pokrenuti samo investicije, a da bi se one pokrenule potrebne su strukturne reforme na poboljšanju poslovne i investicijske klime - rekao je Vujčić pozvavši se na rezultate istraživanja  OECD-a o strukturnim reformama u koje je prvi put uključena i Hrvatska. Prema istraživanju, Hrvatska ja na posljednjem mjestu unutar država članica EU, iza predzadnje Grčke, te Slovenije, Rumunjske i Cipra. 

Najveće poboljšanje u strukturnim reformama imale su Portugal i Grčka, dvije zemlje bile u programu MMF-a, Europske komisije i Europske središnje banke. Neovisno o njima, Poljska je zabilježila najviši i najstabilniji rast. 


Idi na 24sata

Komentari 49

  • zenga091 17.10.2014.

    kaj je Vujčić rekel novoga.pa to svi znaju čak i Milanović.ali lijenčinama se nikad nije radilo.

  • sumnjičav 17.10.2014.

    Svakom u ovoj državi je jasno da poboljšanja neće i ne može biti dok su na vlasti Zoki i njegovi manekeni.

  • red one 17.10.2014.

    pred kraj svake godine kažu da će sljedeće bit još gore,i to je jedino što naši političari točno predvide a nisu u stnju bilo što popravit,bitno da njim štima,jadan smo mi narod ....

Komentiraj...
Vidi sve komentare