To je to što me zanima!

Vukovar: Otkrili bistu liječniku te domoljubu Juraju Njavru

Premijerka Jadranka Kosor je rekla kako je Juraj Njavro bio veliki čovjek, veliki humanist i veliki domoljub koji je svima ostao u srcu kao legenda obrane Vukovara
Vidi originalni članak

Po okončanju rata podijelio je sudbinu većine Vukovaraca koji su bili prognani i završili u koncentracijskim logorima. Iza svega ostalo je samo dobro - ni trunka mržnje, ni trunka prezira. Samo dobro, rekla je u srijedu premijerka Jadranke Kosor u dvorištu vukovarske bolnice odavajući počast Juraju Njavri, ratnom kirurgu vukovarske bolnice. Kosor je u društvu Vesne Bosanac, ratne, ali i sadašnje ravnateljice te bolnice, kao i Njavrine udovice Lidije, otkrila spomen bistu liječniku. 

- Veliki čovjek, veliki humanist i veliki domoljub bio je Juraj Njavro. Iznad svega ljubio je Hrvatsku i svima u srcu ostao kao legenda obrane Vukovara - rekla je Kosor dodajući da su nebrojeni oni kojima je Juraj Njavro spasio život.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • BrankoStojković 19.11.2010.

    Palite svijeće jer to paše popovina - lopovima. Zašto su lopovi jer trguju s ljudskim tragedijama, a ništa ne čine za pravdu. Zapalite te sve sviječe za Stjepana Mesića, največeg Hrvatskog zlotvora i likvidatora. Taj Vrhovni komandant JNA je najveeči krivac za Vukovar. On je največi zločinac protiv Hrvata. Kada se govori o sto dana obrane Vukovara pa sve do 18.11.1991., do pada tog grada. Mesić je kao Vrhovni komandant JNA bio u to vrijeme od 18.08.1991., do 18.11.1991. godine, upravo tih sto dana. Iza ovog cijelog cirkusa upalite sviječu, skriva se največi ratni zločinac i izdaja i počinite3ljI. Pitam se: Jesu li Hrvati toliko bolesni ljudi da ne vide tko je krivac. Još ste svoga krvnika unaprijedili, glasali ste i izabrali ga za predsjednika Hrvatske sa dva ,andata. To je za mene sve bolesno i ludo..

  • biokovo 18.11.2010.

    Svaka čast Njavri i sviuma koji su se časno borili...Živjeli svi branitelji Vukovara- grada heroja! Isto tako je za napomenuti kukavičku i izdajničku politiku izdajnika Tuđmana i njegove bande jer je žrtvovao Vukovar i ostavio borce,i civile kao i malu djecu ižene na milost i nemilost četnicima .. Neka se zna istina !!! Zna se tko je branio Vukovar a zna se i tko ga je izdao ( Tuđman).. Nek se peče u paklu zbog toga , i on i izdajnik i prevarant Šušak ...

  • drug Tito_1 17.11.2010.

    veliki čovjek koji je bio uz male ljude, pročitao je lopove već za života....

Komentiraj...
Vidi sve komentare