To je to što me zanima!

Vulin: Na Kosovu su nelegalne institucije Prištine, a ne Srbije

Srbi nikada neće priznati Kosovo i ono nikada neće biti samostalno bez volje Srba, rekao je medijima Aleksandar Vulin, novi srbijanski šef Ureda za Kosovo
Vidi originalni članak

Aleksandar Vulin koji je nakon ukidanja Ministarstva za Kosovo imenovan šefom Ureda za Kosovo, izjavio je srbijanskim medijima da se u Srbiji ne bi trebao koristiti termin "paralelne institucije" na sjeveru Kosova jer su one "na Kosovu formirane u skladu s Ustavom Srbije i financiraju se iz Beograda te je ocijenio kako su "paralelne institucije one koje se financiraju iz Prištine".

- Na Kosovu su nelegalne institucije Prištine, ne Beograda - tvrdi Vulin za državu koju je do sada priznalo gotovo 100 zemalja svijeta.

- Srbi nikada neće priznati Kosovo i ono nikada neće biti samostalno bez volje Srba. Dosad su Srbi iz južne pokrajine bili puki promatrači i to se više neće događati. Oni imaju pravo na glas i imat će ga i neposredno i posredovanjem Ureda - rekao je Vulin za RTS dodajući kako "treba postići u Srbiji dogovor o tome da se podrazumijeva kako je Kosovo Srbija" iako nije detaljnije objasnio što je time mislio.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • sale71 08.08.2012.

    Namerno su napravili presedane na ionako trusnim podrucjima balkana,tako kad pozele mogu da izazovu i raspire rat ako im je to u interesu.Planski su od velike i jake drzave napravili nekoliko banana drzavica,misli li jos uvek neko da su Hrvatska,Srbija a posebno BIH nezavisne drzave,pa gospodare nam razno razni svetski hostlaperi i sitni cinovnicici,i tek ce da nam gospodare i eksplatisu nas osim ako ih se zajednicki ne otarasimo.Neka mi neko ovde objasni u cemu je razlika izmedju Kosova i Srpske Krajine od 91-95,na Kosovu je vecinsko Albansko stanovnistvo kao i Srpsko na podrucju Krajine,u Krajini su Srbi hteli odcepiti deo Hrvatske na Kosovu Albanci hoce deo Srbije,znaci odcepljenje teritorija suverenih zemalja.Naravno da nema razlike,samo sto u Hr to nije bio interes velikih sila a na Kosovu jeste iz svima poznatih razloga,sto ne znaci da sutra nece imati neki drugi interes.

  • lolita 29 07.08.2012.

    Nažalost dokle god amerikanci imaju na kosovu svoje vojne baze ne možete ništa!!! Oteli su vam komad zemlje i proglasili svojom a hrvati niti ne shvaćaju koliko je to loše po sve zemlje okolo!!! Oni nemaju namjeru stati i dokle god imaju svoje legalne teroriste na njihovoj strani biće tako!!!! ničija nije do vijeka pa neće ni njihova!!!

  • Tuka_1 07.08.2012.

    Kosovo, Kosovo, Kosovo, recite što vam treba oružje-novac-podrška, sve ćete dobiti. Samo pamet u glavu-živjeli

Komentiraj...
Vidi sve komentare