To je to što me zanima!

Washington se nada da će se Sjeverna Koreja diplomatski angažirati oko denuklearizacije

Američki predsjednik Biden rekao je prošli tjedan da će iskoristiti "diplomaciju jednako kao i "ozbiljno odvraćanje" kako bi spriječio nuklearne ambicije Pjongjanga
Vidi originalni članak

SAD se nadaju da će Sjeverna Koreja iskoristiti prigodu i diplomatskim putem se angažirati na denuklearizaciji poluotoka, rekao je u ponedjeljak državni tajnik Antony Blinken, koji je na skupu G7 predstavio pristup administracije predsjednika Joea Bidena prema tom pitanju.

- Nadam se da će Sjeverna Koreja iskoristiti priliku diplomatski se angažirati kako bi se vidjelo postoje li načini napretka prema cilju potpune denuklearizacije korejskog poluotoka - rekao je na skupu šefova diplomacija G7 u Londonu.

ISPALILI IH ZA VIKEND Joe Biden nakon što je čuo da je S. Koreja ispalila rakete: 'Vidim da se malo toga promijenilo...'

- Očekujemo dakle vidjeti ne samo što kaže Sjeverna Koreja, već i što će uistinu napraviti u danima i mjesecima koji dolaze - dodao je.

Rekao je da po njegovom mišljenju SAD ima "jasnu, vrlo jasnu politiku, usredotočenu na diplomaciju".

- A na Sjevernoj Koreji je da odluči želi li se angažirati na tom temelju ili ne.

BIDENA JOŠ NISU PRIZNALI Sestra Kim Jong-una upozorava SAD da im ne 'stvara probleme'

Američki predsjednik Biden rekao je prošli tjedan da će iskoristiti "diplomaciju jednako kao i "ozbiljno odvraćanje" kako bi spriječio nuklearne ambicije Pjongjanga.

Sjeverna Koreja odgovorila je da Joe Biden nastavlja "neprijateljsku politiku" koja je na snazi već pola stoljeća.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Dalibor0704 04.05.2021.

    Uvijek ista pjesma, velesile imaju beskrajne vlastite arsenale, ali drugima je sve zabranjeno. U nekim državama imaju vrhunsku nesvrstanost, vlade im se ne smiju miješati niti u vlastitu unutrašnju politiku bez odobrenja gazde-velesile.

Komentiraj...
Vidi sve komentare