To je to što me zanima!

WHO će sazvati novi izvanredan sastanak o majmunskim boginjama: Zabrinuti smo...

Na prethodnom sastanku 27. lipnja, odbor je odlučio da epidemija, u kojoj je došlo do porasta slučajeva u afričkim zemljama u kojima se obično širi i globalno, još ne predstavlja zdravstvenu krizu..
Vidi originalni članak

Više od 6000 slučajeva majmunskih boginja potvrđeno je u 58 zemalja, pokazuju podaci Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) koja će sazvati novi izvanredni sastanak o razvoju epidemije.

SAMO U ODREĐENIM SLUČAJEVIMA Majmunskim boginjama moguće se zaraziti i preko kontaminiranih površina

UN-ova agencija ponovno će sazvati sastanak odbora koji će preporučiti da se proglasi izbijanje globalnog zdravstvenog izvanrednog stanja, najviše razine upozorenja WHO-a, počevši od 18. srpnja ili ranije, rekao je šef WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus na virtualnoj konferenciji za medije iz Ženeve.

Na prethodnom sastanku 27. lipnja, odbor je odlučio da epidemija, u kojoj je došlo do porasta slučajeva u afričkim zemljama u kojima se obično širi i globalno, još ne predstavlja zdravstvenu krizu.

'TREBA POVEĆATI NADZOR' WHO: Očekujemo visoke razine covida-19 tijekom ljeta

"Brine me razmjer i širenje virusa u svijetu", rekao je Tedros, dodavši da izostanak testiranja znači da vjerojatno ima puno više slučajeva.

Otprilike 80 posto slučajeva je iz Europe, rekao je.

KRITIZIRALI ODLUKU VRHOVNOG SUDA WHO o pobačaju: Sve bi žene trebale imati pravo odlučivati o svome tijelu i zdravlju. Točka

Majmunske boginje, obično blaga virusna infekcija koja uzrokuje simptome slične gripi i karakterističan osip, šire se svijetom od početka svibnja.

Stopa smrtnosti od ranijih izbijanja soja koji se trenutačno širi, bila je oko jedan posto.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare