To je to što me zanima!

William Hague: Podupiremo svaku odluku Haaškog suda

Presuda nije pravomoćna, proces traje i vidjet ćemo ishod, naglasila je Pusić dok je Hague istaknuo kako London podupire rad Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju
Vidi originalni članak

Odluke Haaškog suda se moraju poštivati, složili su se ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić i britanski šef diplomacije William Hague danas u Zagrebu, govoreći o oslobađajućoj presudi bivšim visokim srbijanskim dužnosnicima Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću za zločine u Hrvatskoj i BiH.

Hrvatska se opredijelila za suradnju s međunarodnim institucijama i u tome ustraje. Presuda nije pravomoćna, proces traje i vidjet ćemo ishod, naglasila je V. Pusić dok je W. Hague istaknuo kako London podupire rad Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju jer pomirenje u budućnosti podrazumijeva rješavanja pitanja iz prošlosti. U konkretnom slučaju riječ o pravosudnom procesu i ne želim špekulirati kakvi bi mogli biti ishodi. Što god sud odluči, mi u potpunosti podupiremo, dodao je Hague. Govoreći o davanju datuma za početak pristupnih pregovora Srbiji i Makedoniji, britanski šef diplomacije istaknuo je kako se nada da će Europsko vijeće u lipnju biti sklono proširenju, no da datum ovisi o individualnim ispunjavanjima kriterija za članstvo.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • samoRoBo 01.06.2013.

    Zar pomirenje graditi na nepavdi i iskrivljenoj istini?

  • kormilar 31.05.2013.

    Zoki i Vesna, a što sad? Treba pod hitno izvršiti lobiranje kod "prijatelja"!

  • marijaterezija2 31.05.2013.

    Pomirenje u budućnosti poremečeno ovakvim presudama biti će sve teže.

Komentiraj...
Vidi sve komentare