To je to što me zanima!

Yugom u Sabor: Branitelja prebacili na psihijatriju

Robert Kralj (34) iz Osijeka je nezadovoljan jer nije dobio status ratnog invalida. U Ministarstvu branitelja, pak, kažu da je zakasnio s prijavom...
Vidi originalni članak

Robert Kralj rođen je u Osijeku, gdje je navodno služio vojsku u 106. osječkoj brigadi. Mobilizirali su ga pred kraj rata. U Zagrebu je bio prijavljen u Ulici Roberta Frangeša Mihanovića u Rudešu. Ali ondje nikad nije živio. Njegova prijateljica iz Petrinje tvrdi da je živio uglavnom na ulici. Kaže da je spavao u Yugu te da mu je on bio jedini dom. Policiji je ispričao da se zaletio u Sabor jer je nezadovoljan Ministarstvom branitelja, koje mu je odbilo dati status ratnog vojnog invalida. Tamo pak kažu da je status zatražio dvije godine nakon roka. U prosincu 2007. ukinuli su mu i pomoć od 763,18 kuna. Dobit će prijavu za oštećenje tuđe stvari i dovođenje u opasnost života i imovine. Prijeti mu do pet godina zatvora. Policija ga je nakon obrade prebacila u Jankomir.
- Neke dodatne mjere sigurno ćemo poduzeti. No ovakve sporadične slučajeve ne može predvidjeti ni jedna služba na svijetu - rekao nam je Miljenko Radnić iz Uprave za poslove sigurnosti. Nema nikakvih potreba za dodatnim osiguranjem u Saboru, tvrdi šef saborskog osiguranja Josip Kampić dan nakon što se Kralj zabio u vrata. Rekao je i da se stražari koji su u ponedjeljak bili na ulazu u koji se zaletio Yugo nisu posebno šokirali, no imaju pravo na dva slobodna dana.
- Sabor i zastupnici postali su meta svih mogućih neistina i optužbi, a to vjerojatno stimulira ljude da usmjere agresiju prema nama - rekao je Andrija Hebrang, koji kaže da se nakon incidenta osjeća nesigurno. A SDP-ovac Zvonimir Mršić ne misli da na Markovu trgu treba biti više policajaca.
- Ako bude onih koji se žele zabiti u Sabor, oni će, uz bilo kakvo osiguranje, to učiniti - zaključio je Mršić.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • šamar 10.12.2008.

    trebao je bombom!

  • putyca22 10.12.2008.

    Naravno,kud sa njim nego na psihijatriju! Jel vas nije sramota? Stvarno ste banda lopovska! Covjeku uzmete i ono malo sta ste mu dali! Sanaderu,ajde ti zivi u Yugicu sa 700 kuna mjesecno! A za tebe se borio! Za tebe i ostalu gamad u vladi,tako da vi mozete grijat svoje debele guzice u svojim foteljama!

  • Di1 10.12.2008.

    Trebalo je nakon ovoga \"uvaženim\"zastupnicima gaće pregledati,mislim da je bilo usranih....

Komentiraj...
Vidi sve komentare