To je to što me zanima!

Z. Bušić večeras nakon 32 godine dolazi u Hrvatsku

Bušić je pomilovan i pušten na slobodu pod uvjetom da se više nikad ne vrati u SAD. Bušića su 1977. osudili na doživotni zatvor
Vidi originalni članak

Julienne Eden Bušić potvrdila je za jedan dnevni list da njen suprug Zvonko Bušić, nakon 32 godine, u četvrtak stiže u Hrvatsku. Bušić je pomilovan i pušten na slobodu pod uvjetom da se nikad ne vrati u SAD. Godine 1977. Zvonko Bušić osuđen je na doživotni zatvor s pravom na traženje pomilovanja nakon 30 godina. Godine 2006., nakon isteka 30 godina, Komisija za pomilovanja odbila je njegov zahtjev i vraćen je u zatvor. Ove ga je godine četveročlana komisija jednoglasno pomilovala.Načelnik ureda glavnog ravnatelja policije Dubravko Novak kazao je da surađuju sa američkom stranom, no da Amerikanci određuju vrijeme i okolnosti deportacije.
-Bušić u Hrvatsku stiže kao građanin, a ravnateljstvo nije nadležno i neće komentirati informacije koje se pojavljuju na portalima- rekao je Novak.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • vn37 25.07.2008.

    Hercegovkica, vidiš to je problem Hercegovaca, taj stav da su veći Hrvati od Hrvata koji žive u RH. U redu, vi ste Hrvati kao nacionalna manjina u BiH, ali ste državljani BiH. Stalno se nekog vraga bunite i vješate zastave susjedne države. Joško Joras je jedan sa slovenskom zastavom, a vas ima ko mrava. Nikad sreće u toj BiH dok je tako. Zamisli da se npr. Mađari kao manjina u Hrvatskoj počnu tako ponašati i u svakom svom mjestu u RH krenu vješati mađarske zastave, prkositi Zagrebu i slušati samo Budimpeštu... Kaos. I još to dvostruko glasanje kojim držite HDZ na vlasti, sramota.

  • Hercegovkica 24.07.2008.

    Evo ovako, a baš hoćeš znati moj je ćaća također branio ovu zemlju kao i tvoj a ja sam do 93 bila u Hercegovini, i nikada nismo odlazili izvan Hrvatske, no uostalom tko si ti da ti ja polažem račune, a vas sve skupa može biti sram, i nemojte slučajno govoriti da ste Hrvati, jer niste, ne zavređujete nositi to sveto i veliko ime

  • sanja4 24.07.2008.

    \"največi živuči Hrvat \"robijao je zbog otmice aviona i zbog ubistva policajca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare