To je to što me zanima!

Z. Milanović: Predsjednica je danas trebala biti u Hrvatskoj

Na taj dan konačno je Hrvatski sabor rekao Hrvatska je neovisna. Njemu je prethodilo nekoliko važnih odluka, referendum i Dan državnosti, kaže premijer
Vidi originalni članak

Predsjednica Grabar Kitarović trebala je danas biti u Hrvatskoj, rekao je premijer Zoran Milanović u četvrtak na svečanom obilježavanju Dana neovisnosti u Hrvatskom saboru. Rekao je i da je po njemu 8. listopada jedan od najvažnijih datuma, odnosno centralni datum za Hrvatsku, piše Večernji list.

- Na taj dan konačno je Hrvatski sabor rekao Hrvatska je neovisna. Njemu je prethodilo nekoliko važnih odluka, referendum i Dan državnosti. Mislim da Dan državnosti nosi jedno malo nespretno ime jer je hrvatska državnost prema hrvatskom Ustavu stara 1300 godina. Dakle, prema Ustavu je hrvatska državnost nastala u 7., 8. stoljeću s hrvatskim kneževinama, tako da je državnost jako, jako stara, a neovisnost je nova. Ključni datum je dakle Dan neovisnosti, kao u mnogim drugim državama, državnost je nešto drugo, ali sad je kasno za te promjene, o tome je trebalo voditi računa prije 15 godina kada su određivani ovi blagdani - rekao je Milanović. 

Idi na 24sata

Komentari 159

  • yocko 09.10.2015.

    Sada je pokazala koliko joj je stalo do HR.

  • maca faca 09.10.2015.

    zole jel se pakiraš? znamo gdje se trebalo biti 91-sigurno ne u briselu na tečaju ingliša

  • bajica1009 09.10.2015.

    Vrhovnica je još jednom pokazala što misli o ovoj državi koja joj isplačuje plaču školuje dijecu u Briselu muža drži na plači a neradi, gdje si ti bila na taj dan ja na ratištu a ona kod none sa jakom u posjeti, zato i nema sječanja i dostojanstva.

Komentiraj...
Vidi sve komentare