To je to što me zanima!

Za 49 kn više vozačka dozvola može i po hitnom postupku

Od 1. siječnja 2014. zahtjev za izradu vozačke dozvole možete predati u bilo kojoj policijskoj upravi ili postaji, bez obzira na prebivalište. Vozačka stoji 186 kuna
Vidi originalni članak

Nova vozačka dozvola čeka se do 30 dana. Za to vrijeme vozači koji je prvi put vade automobil mogu voziti s potvrdom koju će dobiti u policiji.

Od 1. siječnja 2014. zahtjev za izradu vozačke dozvole možete predati u bilo kojoj policijskoj upravi ili postaji, bez obzira na prijavljeno prebivalište. Vozačka stoji 186 kuna s biljezima. Ako je želite za dva radna dana, platit ćete 238 kuna. No tad vozačku možete dići isključivo u Zagrebu, u Petrinjskoj ulici, bez obzira na to živite li u Osijeku, Krapini, Dubrovniku...

Na snazi je i zakon prema kojem ne možete registrirati auto ako niste platili kaznu za prometni prekršaj. No to vrijedi samo za pravomoćne sudske presude koje, doznajemo, Ministarstvo pravosuđa još nije dostavilo MUP-u gdje ih trebaju ukucati u sustav. 

Idi na 24sata

Komentari 57

  • JerkoKC 09.01.2014.

    Ovi brački ministri plivaju za trajektom na Brač kako bi uštedili 18 kuna,a da plivaju za katamaranom,uštedili bi 32 kune.

  • optimist-pesimist 09.01.2014.

    Što je koalicijo??? Poskupio papir iliti boja iliti stroj za tiskanje vozačkih dozvola??? Koje objašnjenje za poskupljenje???Nemate dovoljno za svoje plaće??? Ili nema dovoljno za bijedne plaće i mirovine običnih ljudi. Dal je i to poskupljenje direktiva iz Bruxesa da naravno da je??? Kao i izmjena reg. ploćica??? Ne gospodo, nema tu direktive to je samo odraz nesposobne vlade i vašeg plana 21.

  • Caffe-bar Gemini 09.01.2014.

    Država na ovaj način zlorabi monopol i narušava ustavnu ravnopravnost građana. Zadatak im je da usluge od javnog interesa učine što dostupnijim svojim građanima i pod istim uvjetima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare