To je to što me zanima!

Za brzu vožnju u EU kazna će vam stizati na kućnu adresu

Naša baza još nije informatički spremna, ali podaci se moraju dati. Naplata će ostati problematična ako odbijete platiti kaznu te cijeli postupak odlazi na sud
Vidi originalni članak

Nova prometna pravila na razini Europske unije omogućit će učinkovitije kažnjavanje vozača koji počine prekršaj u nekoj od članica. To znači da neće biti moguće izbjeći kazne za osam najčešćih prekršaja jer će vam kazne stići na kućnu adresu, piše Večernji list. Direktiva je stupila na snagu 7. studenog, a na nju se nisu obvezale Velika Britanija, Irska i Danska. 

Podaci o vlasnicima vozila bit će u bazi EU Caris, koja je dostupna svim policijama koje su prihvatile direktivu. To znači da, ako vas zaustave u Njemačkoj, policija više neće morati prolaziti proceduru kontaktiranja naše policije. Svi podaci iz MUP-ove baze bit će im dostupni, a vama će poštom poslati kaznu na hrvatskom jeziku. 

Glavni inspektor za cestovni promet Ante Gašpar za Večernji kaže da naša baza još nije informatički spremna, ali da podatke moraju dati na zahtjev. 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • KiperFilip 25.11.2013.

    ja nemam svoju kucu

  • vidum 25.11.2013.

    Još jedan dokaz da je dobro što smo u EU.

  • AntonTrdić 25.11.2013.

    s obzirom kakvi su sve zakoni u europi i ne čudi me, pa oni naplaćuju i kazne za šetanje

Komentiraj...
Vidi sve komentare