To je to što me zanima!

Za dva hica u ženu dobio sedam godina zatvora

Sudac Županijskog suda u Zagrebu Siniša Pleše odredio je i da će Prena Laskaja (50) obvezatno psihijatrijski liječiti i ostaje u pritvoru
Vidi originalni članak

Brojni svjedoci su vidjeli kad ste 9. siječnja ove godine ispred lokala u V. Poljanicama u Zagrebu pokušali ubiti suprugu Mariju (46). Prvo ste je pištoljem tukli po glavi, a potom u nju ispalili dva hica, a pucali bi i dalje da se metak nije zaglavio u cijevi, rekao je obrazlažući presudu sudac Županijskog suda u Zagrebu Siniša Pleše. Laskaj je nakon pucanja ušao u tramvaj broj 11, koji je upravo naišao na obližnjoj stanici, te se uputio prema središtu grada, gdje su ga ubrzo uhitili. Zakonom je za pokušaj ubojstva određena kazna od 5 do 15 godina, a sudac Pleše je Laskaja osudio na šest. Kako je Antunu Petričeviću prijetio da se prestane viđati s njegovom suprugom jer će u suprotnom “ubiti njega i njegovu djecu”, osuđen je na još 10 mjeseci zatvora. Ovoj kazni sudac je pridodao i šest mjeseci na koliko je, uvjetno, bio osuđen u rujnu 2006. zbog nasilja u obitelji.
Kako je ponovno počinio kazneno djelo dok mu je trajala kušnja, uvjetnu kaznu su  ukinuli i tu presudu dodali prijašnjima. Ukupna kazna mora uvijek biti manja od zbroja pojedinačnih, pa je sudac Laskaja nepravomoćno osudio na sedam godina. Ostaje u pritvoru, a liječit će ga psihijatri.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • aretha 18.09.2007.

    sramota...ova naša država je grozna po pitanju pravosuđa, sramota me što tu živim! Treba njega na 20 godina a ne na dvije!

  • derrida 17.09.2007.

    treba takvog na malo dulje vrijeme...

Komentiraj...
Vidi sve komentare