To je to što me zanima!

Za gotovo 1.000 posto porasla prodaja skloništa pod zemljom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Tvrtke koje grade skloništa za slučajeve katastrofe profitirale su nakon potresa u Japanu. Broj rezervacije rastu za 1.000 posto, a jedna rezervacija stoji 26.000 kn
Vidi originalni članak

U tjednu nakon potresa i tsunamija koji su uništili dijelove Japana porastao je broj rezervacija za skloništa u slučaju katastrofe, piše CNN. U samo tjedan dana broj rezervacija za sobu u skloništima 'skočio' je za tisuću posto. Neke od tvrtki koje grade skloništa su Northwest Shelter Systems, Vivos, Hardened Structures i druge. 

Skloništa pod zemljom tvrtke Vivos mogu primiti do 200 ljudi. Opremljena su svime što treba u slučaju da pod zemljom treba ostati i desetak godina. U podzemlju su sobe, kuhinja, zubar pa čak  i zatvor. Vivos trenutačno u Nebraski gradi podzemno sklonište veličine trgovačkog centra koje će moći primiti 950 ljudi. Minimalni iznos koji treba uplatiti da bi rezervirali svoje mjesto 'na sigurnom' je 26.000 kuna po osobi. 

- Ljudi se boje promjena na Zemlji koje mogu dovesti do katastrofe. Ne znamo do kuda katastrofe mogu odvesti. Ako dovedu do ekonomskog kolapsa, moglo bi doći do anarhije i 90 posto populacije bi nestalo - rekao je Robert Vicino, direktor Vivosa.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • user_72871 27.03.2011.

    Nažalost ni skloništa nam neće pomoć puno!

  • cume22 26.03.2011.

    hahaha nije mi samo jasno da se bore protiv zemljotresa gradnjom bunkera u zemlji,to ko da se boris protiv benzina upaljacem...pa kad se pocne trest i drmat drmat ce se i bunkeri....

  • JunFan 25.03.2011.

    Biznis na paničarima i katastrofičarima...

Komentiraj...
Vidi sve komentare