To je to što me zanima!

Petorica maloljetnika dobila 2 god. za premlaćivanje dječaka

Josipa (16) je 11 kolega iz škole napalo u vinkovačkom parku. Osam dana kasnije preminuo je od nagnječenja mozga. Šest napadača upućeno je na odgojni zavod
Vidi originalni članak

Petorica mladića koja su prije tri godine u parku u Vinkovcima presreli i pretukli Josipa Klasnića (16) koji je osam dana kasnije preminuo, osuđeni su na po dvije godine maloljetničkog zatvora, piše Večernji list

U ponovljenoj glavnoj raspravi, koja je uslijedila nakon što je Županijski sud u Vukovaru zbog proceduralne pogreške slučaj vratio na početak, saslušani su optuženici i svjedoci te je ponovno izrečena presuda jednaka onoj koju je donio Općinski sud u Vukovaru. Riječ je o maksimalnoj kazni za ovakvu optužnicu koja mladiće tereti za nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnom posljedicom. Ostalih šest optuženika upućeno je na odgojni zavod. 

Odvjetnici dvojice optuženih mladića najavili su žalbu rekavši kako treba odvojiti individualnu i kolektivnu krivnju. Josipov otac Stjepan se nada da će presuda uskoro biti pravomoćna.

- Svatko tko je roditelj treba razmisliti što znači preživjeti takvo što i kako je živjeti s takvom tragedijom. Nitko od optuženih ni njihovih roditelja nije nas nazvao, uostalom ni ne trebaju me zvati i bilo što govoriti. To od njih ne očekujem, ali ne opraštam im smrt svog sina. Nadam se samo da će i oni proživjeti barem dio boli i patnje koju smo moja obitelj i ja zbog njih proživjeli i još uvijek proživljavamo - rekao je shrvani otac.

Josip je preminuo od traumatskog nagnječenja mozga nakon što su ga pretukli školski kolege. Najmlađi od napadača imao je tada 15, a najstariji 17 godina. 

>>> Izvorni tekst možete pročitati u tiskanom izdanju Večernjeg lista

Idi na 24sata

Komentari 91

  • hachi 22.09.2011.

    sramota,prebiju jadnog dečka,i dobiju šta dobiju, pravosudje stavite se samo u kožu ovih jadnih roditelja,pa me zanima dali bi te onda odredili ovakvu kaznu,sram vas bilo.,odlomite im svakom po 10 godina pa češ vidjet da im nikad više neče pasti tako nešto na pamet.smradovi

  • jovanka 22.09.2011.

    DA MI TKO OVAKO UBIJE DIJETE PRVO BIH MU POLOMIO SVE UDOVE ,A ONDA GA ŽIVOG ZATVORIO U LIJES I POKOPAO.ZA DESETAK DANA BIH SE PRIJAVIO NA POLICIJU I POKUŠAVAO SE SJETITI JOŠ NEKIH DESETAK DANA GDJE SAM IH ZAKOPAO ,PA ONDA NEKA IH SPAŠAVAJU !

  • 22.09.2011.

    Kako bi ih ja sredio jednoga po jednoga,a poslije bi krenuo na roditelje!! Pa neka me onda smaknu!!!!!Gamad oni i njihovi roditelji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Slike im staviti po gradu,i neka ljudi pljuvaju po njima!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare