To je to što me zanima!

Za ministricu Nadu ne postoji nada: Evo što je sve izjavila...

U trenutku kad je imenovana, priznala je kako ne zna odakle se puni proračun - unatoč tome što je visokoobrazovana. Naime, Šikić je završila Medicinski fakultet u Zagrebu...
Vidi originalni članak

Niste me krivo shvatili, imamo previše obrazovanih, potvrdila je ministrica rada Nada Šikić svoju izjavu koja je mnoge šokirala.

Tehničkoj ministrici iz redova HDZ-a smeta što Hrvatska stimulira visoko obrazovanje u trenutku kad ono nije nositelj razvoja. Zaključila je kako tolika količina visokobrazovanih nije potrebna ni u Hrvatskoj ni igdje u svijetu.

Ovo nije prvi put da je Šikić svojim izjavama šokirala hrvatsku javnost. U trenutku kad je imenovana, priznala je kako ne zna odakle se puni proračun - unatoč tome što je visokoobrazovana. Naime, Šikić je završila Medicinski fakultet u Zagrebu, a specijalizirala je neurologiju.

- Ne znam odakle se sveukupno skuplja novac za državni budžet. Jedan dio se prikuplja iz sredstava plaća od svakog radnika, a ostali se dio financira iz proračuna. A odakle novac u proračunu, vjerojatno od svih poreza i svega ostalog što je namijenjeno za državni proračun - kazala je prije nekoliko mjeseci.

Za koji dan dodala je kako je sigurna da će do kraja mandata naučiti sve segmente svog rada.

“Briljirala” je i na temu mirovina:

- Nećemo mi sa 67 u mirovinu nego naša djeca - kazala je.

Idi na 24sata

Komentari 170

  • Gaystapo 14.07.2016.

    A što je sramota biti zidar, pekar, tesar, vodoinstalater, automehaničar, kuhar, poljoprivrednik, električar, keramičar, soboslikar.....a svi o njima ovisimo gotovo svakodnevno. To su pošteni i čestiti zanati i poslovi, za koji će se prije naći posla nego za nekog snoba s 15 diploma, a koji ne zna jaje ispeći i s 30 godina živi kod roditelja, roditelji ga financiraju jer je nezaposlen, a spod časti mu je pošteno raditi sa svoje dvije ruke bilo što drugo. Snobizam i teška malograđanština vladaju u društvu.

  • tanjaraf 14.07.2016.

    Imamo hrpu bazveznih fakulteta, koji ne daju nikakvo znanje (vidi slučaj Brkić, npr). Ali to ne znači da nam je obrazovanje nepotrebno. To znači da je potrebno podizanje kvalitete obrazovanja i što više obrazovanih ljudi, koji će ovo zaostalo gospodarstvo i društvo podići na višu razinu.

  • Kerplunk 14.07.2016.

    Samo veselo https://www.youtube.com/watch?v=NqgQK9BI_Eg

Komentiraj...
Vidi sve komentare