To je to što me zanima!

'Za nekoliko dana ćemo imati strategiju cijepljenja radno aktivnog stanovništva'

Čim se omogući cijepljenje svim osobama starije životne dobi i kronično bolesnih, planira se cijepljenje ostalih prioritetnih skupina. Održan je sastanak na kojem su resori predlagali skupine iz njihove nadležnosti
Vidi originalni članak

Na sastanku se, kaže ministar Beroš za 24 sata, spomenuti turistički radnici, prosvjetni radnici, odgajatelji, pomorci, profesionalni vozači u cestovnom i zračnom prometu, policijski službenici, vojnici, obrtnici, djelatnici u trgovinama i ostale profesije koje je važno procijepiti u toj fazi.

USKORO ĆE ZVATI I MLADE Na Velesajmu danas očekuju i 3000 ljudi: 'Tko odbije cjepivo AstraZenece, ide na kraj liste'

- U roku nekoliko dana slijedi izrada Akcijskog plana kojim će se definirati redoslijed i način prioritetnog procjepljivanja. Posebno želim istaknuti da ćemo biti među prvima na emitivnim tržištima koji će procijepiti svoje turističke radnike što je jasna poruka sigurnosti naše destinacije turistima koji kane doći u Hrvatsku. Važno je napomenuti da građani iznad 65 godina i kronično oboljeli koji se u ovom trenutku ne mogu ili ne žele cijepiti, kod prelaska na cijepljenje radnog stanovništva, njima će se i nadalje omogućiti cijepljenje kada god se na to odluče, napominje ministar kojeg smo pitali hoće li država mijenjati strategiju cijepljenja budući da se mnogi stariji ne odazivaju na cijepljenje AstraZenecom. 

ŠEF KB DUBRAVA: 'Imamo sve više mlađih s težim kliničkim slikama, a većina oboljelih ima britanski soj'

Pozive su stoga počeli dobivati i mlađi, koji su se prijavili preko platforme.

- Ovaj tjedan masovni punkt na Zagrebačkom Velesajmu počinje raditi punim kapacitetom. Kako je riječ o velikom pogonu Paviljona br. 6 koji u dvije smjene može primiti do 5000 građana, a obiteljski liječnici su registrirali otkazivanja u prioritetnim narudžbama za utorak 13. travnja, pozvana je i mlađa populacija preko platforme cijepise.zdravlje.hr kako bi se u potpunosti popunio kapacitet masovnog punkta. Važno je istaknuti kako je isključivi razlog pozivanja mlađih građana otkazivanje termina od strane starijih zbog nepovjerenja u cjepivo Astrazenece. Pozivi za srijedu 14. travnja slijedit će isti princip odnosno slati će se danas tijekom dana građanima iznad 65 godina i kronično oboljelima, te u slučaju otkazivanja, slobodni termini će se prepuštati ostalima koji su spremni odazvati se pozivu na cijepljenje, otkriva Beroš. 

Idi na 24sata

Komentari 135

  • nn2 12.04.2021.

    Nećeš sotono

  • Dalibor0704 12.04.2021.

    Osnovna strategija - "Plenki nam je kupio u pola cijene 15 tona Astra Zenece, i nema majci da vas ubodemo nečim drugim."

  • Americro 12.04.2021.

    Tragedija u RH drzava ne placa racune bolesnici bez ljekova,on radi sada strategiju cijepljenja,u USA to je zavrseno u Decembru prosle godine ,kad se cjepivo naslo na trzistu,vec je cijepljeno 180 miliona American,PFizerom i Moderna,BTW drzava ima za sve internacionalne i domace udruge  ne za ljekove.

Komentiraj...
Vidi sve komentare