To je to što me zanima!

Za obljetnicu pada Bosanskog Broda pustili svijeće niz Savu

Povodom obilježavanja 22. obljetnice pada Bosanskog Broda, Udruga veterana 101. brigade HVO-a u ponedjeljak je organizirala spuštanje lampiona niz Savu
Vidi originalni članak

Danas obilježavamo 22. godišnjicu pada Bosanskog Broda, ali i nakon tog dana krenuli smo borbe za hrvatske interese na svim ratištima diljem Bosne i Hercegovine. Brigada je u borbama imala 456 poginulih pripadnika i 1417 ranjenih. Sada puštamo lampione za sve poginule pripadnike 101. bosanskobrodske brigade HVO-a, ali se sjećamo i pripadnika svih drugih brigada koji su stradali. Toga dana, kao da je srce stalo, kišilo je i Bog je plakao u tim trenucima. Tada je s nama izišlo oko 18000 Hrvata, Bošnjaka i Srba, svi koji su voljeli taj grad ostali su i borili se za njega, rekao je u ponedjeljak navečer Ivo Đogaš, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana 101. bosanskobrodske brigade. 

Povodom obilježavanja 22. obljetnice pada Bosanskog Broda Udruga veterana slavne 101. brigade HVO, u ponedjeljak je u večernjima satima, organizirala je tradicionalno spuštanje lampiona niz rijeku Savu. Bilo je to još jedno tužno podsjećanje na izgubljeni Dom, djetinjstvo, dio života u zavičaju. 

Iznad svega bilo je to sjećanje na sve poginule i nestale branitelje, prijatelje, rođake, mnoštvo stradalih nevinih civila. Uz veterane u spuštanju lampiona niz Savu sudjelovali su i sportaši kajak kanu klubova "Marsonia" i "Olimpik" te, nekolicina vlasnika brodica.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • stefi defi 08.10.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • GARFILD 07.10.2014.

    Tko je prodao Bosanski Brod i Bos. Posavinu ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare