To je to što me zanima!

Obnova Botaničkog vrta na Marjanu koštat će 11,5 mil. kuna

Područje Sedlo gdje se obavljaju radovi rekonstrukcije promatračice na Marjanu, danas je obišao splitski gradonačelnik Ivica Puljak
Vidi originalni članak

Obnova Botaničkog vrta na Marjanu stajat će 11,5 milijuna kuna, a planirano je da obnoviteljski radovi budu završeni do kraja ove godine, izvijestili su u utorak iz splitske Gradske uprave.

Završne radove obnove Botaničkog vrta u sklopu EU projekta "Marjan 2020 - brdo prošlosti, oaza budućnosti", te područje Sedlo gdje se obavljaju radovi rekonstrukcije promatračice na Marjanu, danas je obišao splitski gradonačelnik Ivica Puljak.

Kako je obrazloženo, revitalizacija Botaničkog vrta obuhvaća sanaciju i obnovu velikog i malog staklenika, sanaciju i obnovu šetnica, adaptaciju poljske kućice, izgradnju sigurnosnih ograda, obnovu suhozida te nabavku i sadnju biljaka. Tom obnovom Split će dobiti cjelovito obnovljen gradski Botanički vrt, jedinstvenu mediteransku oazu s autohtonim i kultiviranim ukrasnim, ljekovitim, aromatskim, endemičnim i začinskim biljem.

Projekt "Marjan 2020 - brdo prošlosti, oaza budućnosti" jedinstven je primjer kako minimalnim intervencijama u prirodnoj baštini načiniti dramatične pomake – stavljanjem cjelokupne prethodno devastirane infrastrukture u funkciju novog rasta, razvoja, zapošljavanja, ali i poboljšanja cjelokupne održivosti, te bioraznolikosti Park-šume Marjan, priopćeno je iz Gradske uprave.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare