To je to što me zanima!

Za pljačku zlatarne u Vlaškoj osuđen na 14 mjeseci zatvora

Lenuzzi se branio da se odlučio na pljačku jer je ostao bez posla. Danima je birao koju će zlatarnu opljačkati. Iz zlatarne u Vlaškoj ukrao je nakit vrijedan 20.000 kn
Vidi originalni članak

Jovan Lenuzzi Mišić (35) 31. prosinca 2011. opljačkao je zlatarnu Gjergja Lekaja (70) u zagrebačkoj Vlaškoj 59. Na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđen na 14 mjeseci zatvora.

- Bio sam očajan. Ostao sam bez posla na HTV-u, a nisam želio da moja supruga oskudijeva u bilo čemu. Želio sam joj ugoditi. Danima sam smišljao što učiniti. Brojne ideje su mi padale na pamet. Na kraju sam se odlučio za pljačku - branio se Mišić.

Danima je birao koju zlatarnu će opljačkati te se na kraju odlučio za onu Lekajevu u Vlaškoj. Motrio ju je neko vrijeme, čak i ušao, pa ubrzo izašao, no tada je ipak skupio hrabrosti da realizira svoj pljačkaški naum.

Na staru godinu 2011. ušao je u zlatarnu u kojoj je bio vlasnik i tražio ga da mu pokaže lančiće. U džepu je čvrsto stiskao vreću ispunjenu šljunkom koju ju je pripremio kako bi savladao eventualni otpor. Vrećicom je udario Lekaja po glavi i pokupio tri podloška sa zlatnim lančićima i krenuo prema izlazu. Usput su mu dva podloška ispala. Dio rasutog plijena je zgrabio, a potom se dao u bijeg. Nedaleko Trga bana Jelačića primijetio ga je policajac koji nije bio u službi, no shvatio je da pred sobom ima kradljivca pa ga je zgrabio. Lenuzzi Mišić ukrao je 20.000 kuna vrijedan nakit. Većina zlatnih predmeta kod njega je pronađena te vraćena Lekaju.


Idi na 24sata

Komentari 12

  • 17.01.2013.

    Jovan Lenuzzi Mišić - ? Koji je to mix?

  • 17.01.2013.

    Htio je ugoditi supruzi? A ona je invalid ili je mogla i ona potražiti posao pa ko ga prije nađe. Kakav je to razlog za pljačku? Uvijek ima izlaza, pljačka ili ubojstvo NIJE OPCIJA. A što da ga je zlatar otpuhao sa sačmaricom? Šta bi onda ženica?

  • stevo đurić 17.01.2013.

    za 20 000kn 14 mjeseci , po toj logici bi tajkuni za privatizaciju trebali dobiti 14 000 000 000 svjetlosnih godina

Komentiraj...
Vidi sve komentare