To je to što me zanima!

Za poginule u Rudinama odšteta od 4,44 mil. kuna

Obitelji šestero poginulih putnika u nagibnom vlaku u Rudinama imaju pravo na ukupno 4,44 milijuna kuna odštete od HŽ-a i Sunce osiguranja
Vidi originalni članak

Obitelji šestero poginulih putnika u nagibnom vlaku u Rudinama imaju pravo na ukupno 4,44 milijuna kuna odštete, piše Večernji list. Koja će tvrtka unutar HŽ-a morati isplatiti odštete još nije precizirano, no to bi mogla biti HŽ infrastruktura. Svi su putnici za vrijeme vožnje bili osigurani u Sunce osiguranju koje bi obiteljima poginulih trebalo isplatiti minimalno 240 tisuća kuna. Obitelji svih poginulih imaju pravo i na naknadu za trošak pogreba, crnine, vijenaca, nadgrobnog spomenika... Šefica korporativnih komunikacija HŽ-a, Vlatka Škorić, kaže da do sada nisu zaprimili niti jednu tužbu ozlijeđenih, niti imaju spoznaju da je netko od putnika ili članova obitelji tražio naknadu u Sunce osiguranju.

ČEKIĆEM SKIDALI RETARDANT S KOTAČA
Stručnjaci još uvijek provjeravaju softver odnosno tzv. crnu kutiju vlaka koji je sletio u Rudinama. Kako piše Jutarnji list izgleda da su kočnice bile ispravne. No kotači su proklizali i zablokirali. Kad kotači zablokiraju softver više ne bilježi brzinu pa se vjerojatno neće saznati kojom je brzinom vlak vozio. Da bi deblokirali osovine kotača radnici su morali čekićem skidati retardant i smolu koji su se nakupili. Vlak je po toj smjesi vozio šest kilometara pa se nakupila velika količina.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • cinderella 07.08.2009.

    slažem se s getribom..istina da je ljudski život neprocjenjiv,ali brate mili nek su im dali makar nešto..sigurno ni tima u hž-u nije lako kad znaju da je njihovom nepažnjom prekinuto 6 života..

  • Getriba 07.08.2009.

    Vidis kakvi ste vi ljudi (vecina vas)..obitelj dobije odstetu, ali ne , to vam ne valja..koliko god novca da dobiju uvijek ce neko reci:\"zar toliko vrijedi ljudski zivot?\" A opet, da ne daju nista..eeee onda treba na lomacu s njima jel? Niko ne moze platit izgubljeni zivot..i on je nesto neprocjenjivo..ali covjece za svaku bi gundjali i nista vam ne valja, ni kad se daju novci,ni kad se ne daju, ni kad je to 4 mil.kn..ni kad je 55 mil kn...RIP za poginule

  • MpH 07.08.2009.

    Hm, istina da sam imao 3 iz matematike ali 4,44 milijuna podjeleljeno sa 6 je malo više od 240 tisuća, možda prije 740 tisuća?

Komentiraj...
Vidi sve komentare